> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

„Boni pueri umí měnit hudbu ve zlato“

Hradec Králové - Americké turné hradeckého chlapeckého sboru Boni pueri se chýlí ke konci, než se v úterý vrátí, stihnou „dobří chlapci“ ještě Nové Mexiko a Washington. Zatím v každém z osmi států amerického středozápadu zažili ovace vstoje. Ani odborníci nezůstali vlažní.

„Boni pueri představili úžasný program výjimečné kvality. Energie i soustředěnost zpěváků na sbormistra Jakuba Martince byla mimořádná. Sbormistrova gesta a hudební frázování, tak jak byly sborem převedeny na hudební umění, byly velmi elegantní a s velkým hudebním cítěním. Celý koncert byl postaven inteligentně, bezchybné bylo provedení známých skladeb Smetany a Dvořáka, překrásná byla interpretace téměř neuváděných písní Martinů a Janáčka. V druhé části koncertu zazněly světové vánoční skladby. Chlapci zpívali v mnoha jazycích, fantastický výkon, jejich angličtina byla „čistá jako zvon“. Boni pueri doslova proměnili hudbu ve zlato!“ uvádí ve své recenzi skladatel Joel Blahnik, který navštívil koncert ve státě Wisconsin.

Sbor ujede autobusem přes dvanáct tisíc kilometrů, další tisíce mil stráví v letadle. „Navštívili jsme Chicago, Minneapolis, Milwaukee a Denver. Velkým zážitkem byl Den díkůvzdání, který jsme trávili v hotelu s obřím vodním parkem a kde náš americký management pozval celý sbor na večeři s tradičním nadívanýmkrocanem,“ uvádí sbormistr Jakub Martinec, který pravidelně řídí sbor na americkém kontinentě. „Největší radost mám ale samozřejmě z koncertů, reakce publika je na všech místech neuvěřitelná. Naše americká agentura už obdržela několik rezervací na další vystoupení v příštích letech,“ dodává sbormistr.

Petr Mareček - MF DNES (12. 12. 2009)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout