> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri tleská vestoje americký středozápad

Spojené státy americké – Už dva týdny je na cestách jeden z nejlepších českých pěveckých sborů. V koncertních sálech amerického kontinetu zažívá velký úspěch.

Na svém sedmém severoamerickém koncertním turné zažívá sbor každý večer obrovský úspěch, vyprodané sály, nekonečné potlesky, ovace vestoje. A to jak v obřích auditoriích amerických velkoměst, tak i v menších městech amerického středozápadu. Navíc mají zpěváci spoustu cestovatelských zážitků.

„Již během prvního týdne jsme měli možnost poznat obrovský kus Ameriky. Nejprve nás naše koncerty zavedly přes Severní a Jižní Dakotu na západ až do Montany a poté jsme se přes Wyoming vrátili do Wisconsinu k Velkým jezerům. Bylo až neuvěřitelné sledovat, jak se v každém státě mění ráz krajiny a z podzimních prérií a stepí se stávají zasněžené horské masivy ve Skalistých horách,“ říká sbormistr Boni pueri Jakub Martinec, který na turné do Spojených států amerických vzal koncertní skupinu devětadvaceti zpěváků.

Na každém koncertě měli dosud Boni pueri vyprodáno. „Protože jsme v této oblasti již po několikáté, diváci se sjíždějí na naše koncerty i z velkých vzdáleností. Atmosféra je na koncertech úžasná, lidem se líbí jak první část s českou hudbou, tak i druhá část, která je sestavená z vánočních písní a koled z celého světa. Velký úspěch má i dvanáctiminutová česká směs s choreografií, ve které představujeme celý český rok a tradice našich největších svátků – od masopustu přes Velikonoce až po české Vánoce. Navíc, díky blížícímu se Dni díkůvzdání, mají koncerty sváteční atmosféru,“ pokračuje Jakub Martinec.

„Dosud jsme na každém koncertu zažili obrovský úspěch a nekončící ovace vestoje. A to jak u publika v menších městech, tak i v obřích koncertních auditoriích. Neopakovatelnou atmosféru měl koncert na univerzitě v Milwaukee. Byli jsme hlavními hosty koncertní série Wisconsin College, kde pravidelně vystupují přední ansámbly a umělci z celého světa, týden po nás například světoznámý chlapecký sbor z Vídně. I zde se nám podařilo nadchnout publikum složené z profesorů a představitelů celé akademické obce,“ dodává sbormistr.

Boni pueri měli i v náročném programu čas na malá cestovatelská dobrodružství. „Asi nejzajímavější byla pro chlapce návštěva indiánských rezervací včetně bojiště Little Big Horn, Mt. Rushmore neboli hlav čtyř prezidentů vytesaných ve skále, nebo prohlídka nejvyšší americké budovy Willis Tower v Chicagu. Všichni si celou cestu užíváme. Na stýskání zatím nebyl čas,“ uzavírá Jakub Martinec.

Boni pueri čeká ještě třináct koncertů v Minnesotě, Wisconsinu, Iowě, Nebrasce, Novém Mexiku a Coloradu.

Martin Sedláček - Hradecký deník (24. 11. 2009)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout