> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Dětský sbor jede do Ameriky, úkoly si veze s sebou

Hradec Králové - Dvaadvacet koncertů a řadu workshopů má před sebou chlapecký sbor Boni Pueri, který tento týden odjel na pětitýdenní turné po Spojených státech amerických.

Jeden z našich nejlepších dětských sborů, sídlící v Hradci Králové, se na severoamerický kontinent vypravil již posedmé. Připravil si skladby českých klasiků, ale také ukázky českého fokloru, koledy a vánoční písně.

Chlapci, kterým je od 9 do 20 let, poznají během zájezdu velký kus Ameriky. „Letos budeme například poprvé koncertovat v Novém Mexiku, v samém srdci indiánských rezervací,“ říká sbormistr Jakub Martinec. Podle něj nemůže na velké turné jet každý. Jedním z kritérií je školní prospěch. „Odjet mohou opravdu jen zpěváci, kteří mají známky ve škole v pořádku. Na turnémáme během přejezdů vyhrazený čas na samostudium, takže kluci si zameškané učivo průběžně doplňují. Navíc, dnes v době internetu, pravidelně komunikují se svými spolužáky a učiteli, kteří jim posílají novou látku i úkoly,“ zdůrazňuje sbormistr.

Věra Drápelová - MF DNES (13. 11. 2009)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout