> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Tmavomodrý večer pomůže nevidomým

Hradec Králové - Šestý benefiční Tmavomodrý večer, který pořádá hradecký Rotary Club, začne dnes v 19.30 hodin v královéhradecké Filharmonii. Chlapecký sbor Boni pueri na něm se zdejším orchestrem a dirigentem Andreasem Sebastianem Weiserem uvede slavné Chichesterské žalmy Leonarda Bernsteina.

„Při minulém koncertu před dvěma lety s námi vystoupila Lucie Bílá a výtěžek přesáhl 250 tisíc korun. Ty připadly na nákup pomůcek pro žáky speciální mateřské školy pro zrakově postižené děti. I letošní výtěžek půjde na pomoc zrakově postiženým a nevidomým spoluobčanům,“ uvedl sbormistr Boni pueri Pavel Horák. Chichesterské žalmy nastudovali Boni pueri v únoru pro koncert v pražském Obecním domě, jejich výkon tehdy odborná kritika označila jako „fantastický“. „Bernsteinovy Žalmy jsou náročným dílem pro velký smíšený sbor a chlapeckého sólistu. Bernstein využil skici k původní, nerealizované verzi svého muzikálu West Side Story, jež proti sobě místo bojujících skupin bílé americké mládeže a Portorikánců stavěla křesťanskou a židovskou mládež. Skladba vznikla spontánně téměř jako odpočinkové dílo a stala se jednou z nejúspěšnějších Bernsteinových kompozic,“ uvádí sbormistr.

Vedle Boni pueri a Filharmonie vystoupí i mladí studenti Konzervatoře Jana Deyla a střední školy pro zrakově postižené. Zazní také árie z Figarovy svatby či Dona Giovaniho. „Letošní Tmavomodrý večer se tak stane dobrým příkladem rovnosti mezi nevidomými a ostatními lidmi, protože rozlišující znak kvality zraku nám nebrání ve vnímání krásy hudby v podání mladých umělců,“ dodává Horák.

Petr Mareček - MF DNES (1. 10. 2009)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout