> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

V Nymburském kostele uchvátil posluchače chlapecký sbor

Pěvecký sbor Boni Pueri zakončil hudební festival Nymburské dny Bohuslava Matěje Černohorského.

Fantastickým koncertem chlapeckého sboru Boni Pueri z Hradce Králové vyvrcholil ve středu 10. června mezinárodní hudební festival Nymburské dny Bohuslava Matěje Černohorského.

Kostel sv. Jiljí v Nymburce se zaplnil do posledního místečka, aby nadšení diváci vyslechli reprezentativní průřez tvorby tohoto špičkového českého tělesa, jež je kulturním velvyslancem sborové federace při Evropské unii European Federation of Choirs of the Union.

Pod vedením sbormistrů Jakuba Martince a Kanaďanky Jennifer Beynon Martinec zazněly skladby světových i českých autorů L. v. Beethovena, F. J. Haydna, Antonína Rejchy, Antonína Dvořáka, Césara Francka, G. F. Häendela ad. Ovace si vysloužila Smetanova Vltava, pro niž napsal slova Ladislav Štajdl.

„Bylo to úchvatné! Andělské hlásky a dokonalé provedení!“ znělo hodnocení odcházejících spokojených diváků.

V letošním čtrnáctém ročníku festivalu proběhlo sedm koncertů, v nichž se vystřídalo šestnáct sborů a hudebních těles, mezi nimi např. Mládežnický dechový orchestr z maďarského Ujferhérta, Univerzitní sbor ze Salt Lake City z Utahu v USA, Vysokoškolský sbor z Cambridge v Anglii, vystoupily i místní sbory Hlahol, Vox Nymburgensis či Oranžové žáby ZUŠ Nymburk.

Ladislav Langr - Sedmička.cz (11. 6. 2009)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout