> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri si vyzkoušejí improvizaci

Vědí jen, co dnes v 17 hodin v sále královéhradecké Filharmonie budou zpívat. Co se však bude dít mezi písničkami, to znají jen dva lidé - herecký a manželský pár Jan Přeučil a hradecká rodačka Eva Hrušková.
Známý herec nenapodobitelných gest i dikce a specialistka na pohádky - vždyť hrála první Popelku - přijeli v pondělí za královéhradeckým chlapeckým sborem Boni pueri, který připravil pro své nejmladší zpěváky i posluchače nový projekt koncertů a hudebních dílen.

„Koncertní skupiny Boni pueri se při vystoupeních pravidelně setkávají s významnými hudebními a hereckými osobnostmi, v nedávné minulosti to byli třeba zpěvák Bobby McFerrin, houslový virtuos Václav Hudeček nebo dirigent Marek Štryncl. Rozhodli jsme se, že tato inspirativní setkání připravíme i pro naše nejmladší žáky, kteří se na vstup do koncertních skupin teprve připravují.

Oslovili jsme proto několik osobností, se kterými jsme již v minulosti spolupracovali, a společně s nimi jsme připravili zajímavé hudební dílny a představení,“ říká sbormistr Boni pueri a ředitel základní umělecké školy Pavel Horák.

Herecký pár učil děti základy jevištní řeči, artikulace a rezonance.
„Zároveň nacvičovali několik písniček k divadelnímu představení,“ upřesňuje sbormistr Jakub Martinec.

To bude k vidění právě dnes ve Filharmonii. „Pro kluky i pro diváky bude představení velkým překvapením. Ani sbormistři nevědí, co se bude hrát, znají pouze písničky, které se s společně s chlapci naučili. Název představení bude odtajněn až přímo na pódiu, publikum pak uvidí, jestli si i ti nejmladší zpěváci z Boni pueri dokáží poradit s improvizací. Bude to myslím pro všechny zúčastněné velmi zajímavé a věřím, že i zábavné,“ dodává Horák.

Petr Mareček - MF DNES (29. 4. 2009)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout