> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni Pueri s Brundibárem zavítají do Jaroměře

Jaroměř - V Městském divadle v Jaroměři se ve středu 1. dubna konal pro školy i veřejnost koná výchovný koncert. Vystoupí hradecký chlapecký sbor Boni Pueri, který zde představí dětskou operu Brundibár. Po představení opery budou mít krátké vystoupení hosté z Japonska – dětský sbor z Inami.

Dětská opera Brundibár vznikla v roce 1938 pro soutěž, kterou vypsalo tehdejší československé ministerstvo školství a národní osvěty. Hans Krása ji zkomponoval na libreto Adolfa Hoffmeistera. První provedení Brundibára nastudovali chovanci židovského útulku v Praze.

Následovně se tato opera hrála v koncentračním táboře v Terezíně, kde se dočkala více než 50 oficiálních repríz.

Myšlenka solidarity, společného boje proti nepříteli a víra ve vítězství dobra nad zlem dodnes oslovuje lidi na celém světě. Tato opera se dnes hraje na stovkách scén v různých koutech světa a je celosvětovým symbolem terezínského utrpení.

Hynek Šnajdar - Hradecký deník (1. 4. 2009)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout