> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni Pueri vezou velikonoční písně

Ústí nad Labem - Velikonoční zpěvy, slavné chorály a mešní písně rozezní dnes večer ústecký červený kostel Apoštola Pavla. V rámci koncertní sezony místního Kruhu přátel hudby je tu představí známý chlapecký sbor Boni Pueri.

Začátek večera obstará nápěv Pueri Hebraeorum od Gregoriana Chanta, v jeho průběhu pak dále zazní například Ceremony of Carols od Benjamina Brittena, skladba Te deum laudamus od Antonína Rejchy či Missa Adventus et Quadragesimae z dílny dalšího úspěšného českého skladatele Petra Ebena.

Na programu je také melodie Goin Home z Novosvětské symfonie Antonína Dvořáka a závěr koncertu bude patřit opusu Panis Angelicus od Césara Francka a písni Hallelujah z pera Georga Friedricha Händela.
Chlapecký sbor, který byl založen v roce 1982 a vypracoval se mezi nejvýznamnější evropská pěvecká tělesa, takže už zpíval na třech kontinetech a vystupoval po boku veličin typu Josého Carrerase, povedou umělecký šéf Pavel Horák a sbormistr Jakub Martinec.
Začátek koncertu je v 19.30 hodin. Lístky stojí 100 a pro děti a studenty 60 korun a zatím ještě jsou.

tit - MF DNES (19. 3. 2008)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout