> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Vánoce s Čechomorem i Bílou

Letošní svátky oslaví se svými fanoušky kapely Olympic, Monkey Business, MIG 21 i Tata Bojs

Praha - Máte chuť letos zažít atmosféru Vánoc ještě před Štědrým dnem? Vyrazte na některý z vánočních koncertů. Třeba populární kapely Čechomor. Ta právě objíždí republiku, aby představila své nové album Sváteční Čechomor - nejprodávanější české album minulého týdne. Čechomor na něm představuje vánoční koledy z Čech, Moravy, Slovenska a Polska ve svých vlastních úpravách a o show v jejich podání je takový zájem, že téměř v každém městě musí přidávat termíny. Sváteční, i když jednoduchá, je i koncertní scéna, kterou Čechomor vozí s sebou.
Turné, na němž se kapela zastaví během prosince například v Kolíně, Brně a Zlíně, vyvrcholí dva dny před Štědrým dnem v Praze. V sobotu 22. prosince Čechomor odehraje pro velký zájem hned tři speciální koncerty ve Vinohradském divadle. „Speciální budou v tom, že chceme dostat na pódium všechny hosty, které na desce máme,“ říká houslista a zpěvák Čechomoru Karel Holas. Ve Vinohradském divadle by se tak vedle členů Čechomoru měla postavit slovenská slavice Zuzana Smatanová nebo hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal. Poslední z plánovaných vystoupení začne v Praze přesně o půlnoci. „Bude to náš poslední letošní koncert,“ dodává Holas.

Svátky klidu táhnou, koncerty jsou vyprodané

Vánoce s fanoušky však oslaví i jiní čeští interpreti. Vánoční turné včera zahájili v Brně i Tata Bojs, speciální pohyblivou scénu a show s názvem Barevná hudba předvedou v sobotu také ve Sportovní hale BC Sparta Praha. Poté bude kapela z pražské Hanspaulky pokračovat běžnými koncerty v dalších městech.
Zpěvák Dan Bárta zve fanoušky do pražského Divadla Archa a jeho dárkem za velký zájem je také přidaný koncert navíc. S kapelou Illustratosphere kromě největších hitů představí publiku i novinky z připravované desky, která vyjde na začátku příštího roku. Spřátelení Monkey Business oslaví Vánoce 20. prosince ve Velkém sále Lucerny v Praze. Běžně osmičlenná sestava kapely dostane posilu - dechovou sekci.
Tradicí se už staly vánoční koncerty zpěvačky Lucie Bílé, která si letos zazpívá s chlapeckým sborem Boni Pueri. První koncert již mají za sebou, během prosince je čekají ještě další tři vystoupení - 16. prosince v Žarošicích u Brna, o čtyři dny později v Městském divadle Děčín a 21. prosince v pražském Obecním domě v Praze. Na turné s tematikou Vánoc vyrazil tento týden také Petr Bende, který s sebou podobně jako Čechomor vozí úpravy vánočních koled obohacené třeba o cimbál.

Kateřina Hejdová - MF DNES (5. 12. 2007)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout