> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri zpívají doma i v Japonsku

Hradec Králové - Královéhradecký chlapecký sbor Boni pueri vydal vánoční album Nejkrásnější koledy a opět potvrzuje svou pověst kulturních velvyslanců. Část tělesa je totiž se sbormistrem Pavlem Horákem v Japonsku, kde ji za jedenatřicet dní čeká osmnáct koncertů. „Během předchozích asijských návštěv jsme si vytvořili velmi početnou diváckou základnu. Letos navíc zakončíme turné dvěma významnými galakoncerty v Hong-Kongu, kde se sbor představí vůbec poprvé ve své historii,“ řekl Pavel Horák.
Už úvodní koncerty s tradičním repertoárem - duchovní skladby, folklor a populár - opět rozpoutaly „puerománii“, chlapci se po výchovném koncertě v Tokiu museli podepisovat japonským školačkám na oblečení i do památníčků, šatnu hlídala přísná ochranka. „Dokonce i náš sbormistr s klavíristou měli problém se do šatny dostat, neb neměli sborové oblečení,“ píší zpěváci ve zprávách z cest na www.bonipueri. cz. Japonce nadchla hlavně písnička O Makiba wa midori, což je česká lidová Ej,lučka, lučka.
Ještě před Štědrým dnem další část sboru se sbormistrem Jakubem Martincem stihne koncertní návštěvy v Holandsku a Lucembursku i koncert pro zástupce Evropského parlamentu. „Ani diváci v Čechách a na Moravě nezůstanou ochuzeni. Do konce roku jsme pro ně připravili takřka dvě desítky adventních koncertů napříč celou Českou republikou,“ uvádí Martinec. Sbor vystoupí v Pardubicích, Chrudimi a dvakrát v hradecké Filharmonii. A na Vánoce s ním počítá i televize, která na Štědrý den v hlavním vysílacím čase od 19 hodin na programu ČT2 uvede záznam jeho vystoupení z Valdštejnského paláce v Praze.

Petr Mareček - MF DNES (3. 12. 2007)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout