> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zazpívají i Boni Pueri

Vánoční koncerty, divadelní představení, ale i trhy se od počátku prosince konají v mnoha městech a obcích na Berounsku.
Koncert vyhlášeného českého chlapeckého souboru Boni Pueri zahájí letošní adventní čas v Berouně na Husově náměstí. Adventní koncert se tam uskuteční 2. prosince od 16 hodin.

„Zahájení Adventu je u nás spojené s rozsvícením vánočního stromu a osvětlením v centru města. Akci pořádáme již od roku 2003,“ uvedla mluvčí radnice Jitka Soukupová. Boni Pueri už v Berouně před dvěma lety před zaplněným sálem vystupovali.
„Zatímco kapacita sálu České pojišťovny tehdy nedovolila, aby vystoupení zhlédlo více než 240 lidí, Husovo náměstí zpřístupní koncert široké veřejnosti,“ sdělila Soukupová.
Od loňského roku má město nový originální vyřezávaný betlém s postavami téměř v životní velikosti, který pro město vyrobil Jan Viktora z Hýskova. I betlém bude první prosincovou neděli na náměstí k vidění. Letos ho navíc doplní postavy tří králů - Kašpara, Melichara a Baltazara.
Vánoční koledy si budou moci lidé u betlému zazpívat v pátek 14. prosince od 10 hodin.
„Akce je určena všem, kdo si rádi zazpívají koledy. Děti obdrží za svůj výkon drobný pamlsek,“ sdělila Soukupová. O den později - 15. prosince - v Berouně v rámci vánočních koncertů vystoupí od 19.30 Velký swingový orchestr, den nato zahraje v kostele svatého Jakuba houslista Jaroslav Svěcený. Jeho koncert tam začíná v 15.30.
Advent se bude slavit také na Karlštejně Letos poprvé budou advent slavit i v Karlštejně - symbolicky naproti tamnímu Muzeu betlémů, které bude rovněž otevřeno. Každý víkend je zde připraven bohatý program. Začíná již dnes, kdy se na náměstí od 14 hodin představí country skupina Kapičky, staropražská kapela Třehusk, chrámový sbor z Litně i děti z místní základní školy.
Vystoupení jsou na programu vždy v sobotu a v neděli, a to po čtyři prosincové víkendy. Program začíná vždy ve 14 hodin. Na náměstí se například v sobotu 8. prosince představí dětský folklorní soubor Klíček a valašský soubor Krušpánek, v neděli zatančí děti ze souboru Modřenec.
V polovině prosince na návštěvníky sobotního Karlštejnského adventu čeká mimo jiné vánoční koledování, se kterým se představí divadelní společnost Křoví z Líšnice a děti ze školy v Litni.
„Valašský soubor Vonička a country skupinu Kapičky jsme pozvali na neděli 16. prosince,“ upřesnil hlavní organizátor akce Miloslav Frýdl. Poslední víkend před Štědrým dnem zpestří Vánoční betlémská hra v podání Divadla Excelsior z Prahy a Divadlo Tereza z Křivoklátu. „Na úplný závěr, v neděli 23. prosince, připravujeme uvedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby,“ řekl Frýdl s tím, že k dostání budou na místě i vánoční perníčky, adventní svícny, svíčky, karlštejnské víno či speciální místní pivo Karlíček, které vaří místní podnikatel Jiří Chyba.

Pavla Švédová - MF DNES (1. 12. 2007)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout