> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Advent: koncerty i jarmarky

V Berouně rozsvítí vánoční strom a vystoupí Boni Pueri, poprvé připravují program v Karlštejně

Beroun - Předvánoční koncerty, mše, divadelní představení a adventní trhy o víkendu začínají v mnoha obcích a městech na Berounsku. Již zítra se uskuteční adventní večer na zámku v Králově Dvoře. Začíná v 17 hodin a zazní během něj vánoční písně. Součástí bude i rozsvícení vánočního stromu před tamní radnicí v 19 hodin.
Koncertem českého chlapeckého souboru Boni Pueri zahájí v neděli od 16 hodin letošní adventní čas v Berouně na Husově náměstí. I tady zároveň rozsvítí vánoční strom a osvětlení v centru města. Celkem bude ozdobeno a rozsvíceno šest stromů – na Husově náměstí, na Velkém sídlišti u Hvězdy a v Košťálkově ulici, u Zábranského kostela, v Bezručově ulici a na Školním náměstí na Závodí u Základní školy Komenského. „Loni město pořídilo speciální osvětlení vánočního stromu s efektem měnících se barev a osvětlení čtyř lip v horní části Husova náměstí. Od loňska máme také nový originální vyřezávaný betlém s postavami v téměř životní velikosti, který pro město vyrobil Jan Viktora z Hýskova. Letos ho doplní další postavy – Kašpar, Melichar a Baltazar," uvedla mluvčí radnice Jitka Soukupová.
Vánoční koledy si budou moci lidé u betlému zazpívat v pátek 14. prosince od 10 hodin. V rámci vánočních trhů zahraje 15. prosince od 19.30 Velký swingový orchestr, houslista Jaroslav Svěcený se představí 16. prosince v 15.30.
Hned několik vánočních akcí se koná ve Zdicích. Lidé se tam u vánočního stromu sejdou 7. prosince v 18 hodin. Velký vánoční koncert se tady uskuteční 19. prosince od 18 hodin. O adventních víkendech bude živo i v Dobřichovicích v okrese Prahazápad. Hned první neděli od 17 hodin bude v tamní rezidenci řádu křižovníků vystaven Velký adventní betlém W. Moraka a soubor Ludus Musicus u něj přednese adventní zpěvy. Třetí adventní neděli – 16. prosince – se nádvoří zámku od 10 hodin promění ve vánoční jarmark. „Od dvou hodin se pak ve velkém sále zámku bude konat koncert pěveckého sboru Rosa Coelli. Ten připravuje Dětský domov Lety jako poděkování za vánoční dárky," uvedla jedna z organizátorek akce Andrea Kudrnová.
Letos poprvé budou advent slavit i v Karlštejně. Naproti tamnímu Muzeu betlémů je připravený program na všechny čtyři adventní víkendy. Poprvé zde zazní sváteční hudba už zítra od 14 hodin. Představí se country skupina Kapičky, staropražská kapela Třehusk, chrámový sbor z Litně i děti z místní základní školy. „V neděli čeká děti mikulášské nadělování a vystoupení souboru Chorus Angelus," uvedl organizátor Miloslav Frýdl. O týden později 8. prosince zatančí dětský folklorní soubor Klíček a valašský soubor Krušpánek, v neděli budou účinkovat děti ze souboru Modřenec.
V polovině prosince na návštěvníky sobotního Karlštejnského adventu čeká mimo jiné Vánoční koledování, se kterým se představí divadelní společnost Křoví z Líšnice a děti ze školy v Litni. Dále budou na programu vystoupení valašského souboru Vonička, country skupiny Kapičky a betlémská hra v podání divadla Excelsior z Prahy. „Na úplný závěr, v neděli 23. prosince, připravujeme uvedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby Hej, mistře," řekl Frýdl s tím, že k dostání budou na místě i vánoční perníčky, karlštejnské víno či speciální místní pivo Karlíček.
Českou mši vánoční J. J. Ryby chystají i v Hořovicích. V úterý 18. prosince od 19.30 se ve Společenském domě představí smíšený pěvecký sbor Slavoš Beroun a Slavíkův komorní orchestr Hořovice.

Pavla Švédová - MF DNES (30. 11. 2007)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout