> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri se poprvé vydali zpívat do Skandinávie

Zajímavost

Hradec Králové - Královéhradecký chlapecký sbor Boni pueri, jehož zahraniční renomé je srovnatelné s Magdalenou Koženou či Liborem Peškem, začíná svou 26. sezonu už dnes, neboť část zpěváků odlétá - poprvé v historii tělesa - na Skandinávský poloostrov.
„Na prestižním světovém setkání sborů nazvaném Sympaatti, které se koná v několika finských městech, se však netradičně představí mužská část Boni pueri. Pod vedením sbormistryně Jennifer Beynon-Martinec tito mladí muži vystoupí s náročným repertoárem skladatelů Miškinise, Tormise či Hovlanda ve městech Espoo, Tampere, Veteli a na závěrečných dvou koncertech také v Helsinkách,“ říká člen sboru Martin Sedláček.
V nynější sezoně čekají „dobré chlapce“ velká turné do Japonska a Kanady. U Supraphonu na podzim vyjde bilanční album připomínající čtvrtstoletí sboru.
„Cédéčko jsme dramaturgicky pojali jako malou retrospektivu, ve které si připomeneme ta nejzajímavější díla a projekty posledních let, třeba koncert v rámci sborového cyklu České filharmonie či přímý přenos Vánočního dne Euroradia,“ říká sbormistr Jakub Martinec. K natáčení třiatřicátého alba opět přijali pozvání vynikající klavírista Daniel Wiesner, s nímž nahráli skladby Gabriela Faurého, i věhlasný varhaník Jaroslav Tůma, který doprovodil Missu Adventus Petra Ebena.
Na reprezentativní nahrávce Boni pueri a hosté by se dále měly objevit soubory Musica Florea, Schola Gregoriana Pragensis nebo Jaroslav Krček s orchestrem Musica Bohemica. Vedle děl Petra Ebena a Gabriela Faurého na ní nebudou chybět ani náročné sborové skladby Claude Debussyho či Camille Saint-Saënse.
Bilance uplynulého čtvrtstoletí -to je kromě bezpočtu koncertů od Hradce přes Tokio a Řím po Dallas dvaatřicet nahrávek, ať už gramofonových desek, kompaktních disků, nebo DVD s vánočními koledami. Mnohé z nich mají „zlato“ i „platinu“.

mar - MF DNES (30. 8. 2007)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout