> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Hradecký sopranista hvězdou

Aleš Staněk, sólista sboru Boni pueri, se postaral o vrchol obřího benefičního koncertu v Soulu

Hradec Králové - Málokterý třináctiletý kluk zažije ve čtyřech dnech bezpočet hodin v letadle, ubytování ve špičkovém hotelu a monstrózní galakoncert na stadionu pro desítky tisíc diváků. O minulém víkendu všechno prožil v jihokorejském Soulu sólista královéhradeckého chlapeckého sboru Boni pueri Aleš Staněk.
Mladý sopranista odletěl v doprovodu sbormistra Pavla Horáka pouze „na otočku“, aby zazpíval titulní píseň populárního korejského seriálu Velká bílá věž. A to v kostýmu anděla, na visuté plošině několik metrů nad zemí. „Když jsme před časem nahrávali tuto krásnou muziku v Čechách ve studiu Josefa Zámečníka, ani jsme netušili, že bychom se mohli za pár týdnů do Koreje vydat,“ říká Pavel Horák.
Seriálovou muziku napsal tamní „Andrew Lloyd Webber“ Seewoo Lee. Boni pueri obdrželi jen jednohlasou nahrávku, a tak vícehlasé aranžmá dopsal Martin Sedláček. Sotva odeslali hotovou nahrávku, přišlo pozvání do Soulu.
„Benefiční koncert byl v sobotu v olympijském komplexu. Alešovo vystoupení s titulní a prý nejoblíbenější písní seriálu z lékařského prostředí, který bude k vidění také v Japonsku, bylo vyvrcholením celého večera. Jakmile rampa se zpívajícím chlapcem vyjela vysoko nad orchestr, spustil se nejen potlesk, ale i tisíce blesků fotoaparátů. Aleš měl pevné nervy a vše zazpíval tak, jak jsme si jen mohli přát,“ dodává sbormistr. Ani po návratu do Čech si malý velvyslanec Boni pueri neodpočine. „Připojil se totiž ke koncertní skupině sboru, která v pondělí odjela na týdenní cestu do Velké Británie, kde chlapecký sbor bude hlavním hostem sborového festivalu a sympozia v hrabství Cornwall,“ říká Horák.

mar - MF DNES (2. 5. 2007)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout