> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri zpívají v Králi Rogerovi

Hradec Králové - Vrcholy bývají různé. Hradecký chlapecký sbor Boni pueri si k vyprodaným světovým turné a k albům, z nichž zatím poslední - vánoční - vyšlo včera u Supraphonu, přidal ještě jeden. V čtvrtek a v pátek „dobří chlapci“ poprvé ve své historii vystupovali v pražském Rudolfinu s Českou filharmonií, a to při koncertních provedeních opery Král Roger pod taktovkou švýcarského dirigenta Charlese Dutoita. Pozvání sbor dostal po loňském koncertu, kterým zahájil v Dvořákově síni sborový cyklus České filharmonie.

„Szymanowskeho opera Král Roger je nesmírně zajímavé hudební dílo, kterým se Česká filharmonie snaží přinést českému publiku polskou hudbu. I když by se koncertní provedení opery mohlo zdát statické, je tomu díky úžasné hudbě právě naopak. Náročný part, který je napsán přímo pro chlapecký sbor, otvírá celou operu a provází prvním dějstvím jako jakýsi sbor andělů. Dirigent Charles Dutoit je považován za odborníka na Szymanowskeho a během posledních let prováděl Krále Rogera na několika světových pódiích. Jsme rádi, že jsme v jeho srovnání s jinými chlapeckými sbory obstáli na výbornou. Na pódiu se při provedení této opery zároveň potkáváme s klavíristou Danielem Wiesnerem, se kterým za několik týdnů odlétáme na vánoční turné do Japonska a Hong-Kongu,“ říká sbormistr Pavel Horák.

Petr Mareček - MF DNES (27. 10. 2007)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout