> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Sbor Boni pueri zamíří do Kanady

Hradec Králové - Český chlapecký sbor Boni pueri z Hradce Králové, který patří mezi přední evropská hudební tělesa, slaví čtvrtstoletí své existence. K této příležitosti se v neděli od 17 hodin uskuteční v Dvořákově síni pražského Rudolfina zahajovací koncert sborového cyklu České filharmonie. " Je posledním veřejným vystoupením chlapců před odletem na kanadské turné, které povede do provincií Ontario a Alberta," uvedl hudební ředitel sboru Pavel Horák. Sbor odletí do Ottawy 26. října a vrátit se má bezmála po měsíci - 20. listopadu. Je to první kanadské turné, nebo . předtím se " dobří chlapci" během svého loňského uměleckého zájezdu po Spojených státech zastavili v zemi javorového listu pouze ve městech Toronto a London. Premiérové kanadské turné nyní zahrne metropole Ottawa, King City, London, Belleville, Bolton, Barrie, Toronto, Barrhead, Grande Prairie, Calgary, Edmonton, Camrose a Bonnyville. Na nedělním koncertu, kde bude sólistou barytonista Ivan Kusnjer, zazní v podání sboru skladby Gabriela Faurého, především jeho Messa de Requiem, Camilla Saint- Saënse a Clauda Debussyho. Společnost Supraphon předá na koncertu sboru Zlatou desku za profilové " cédéčko" Boni pueri vydané v roce 2004. Kompaktní deska je ukázkou neuvěřitelně širokého interpretačního záběru tohoto chlapeckého tělesa, které jeho sbormistři Pavel Horák a Jakub Martinec vedou ke stále vyšším metám. Boni pueri, čítající celkem na 350 členů, absolvovali více než 2500 samostatných koncertů po Evropě, Asii a Americe. Vedle Spojených států to byla zejména velká profesionální turné po Japonsku a Jižní Koreji. Sbor vydal osm vlastních nahrávek a na dalších devatenácti se podílel (Supraphon, EMI, BMG, ArcoDiva).

Nahrávka rozsáhlého hudebního opusu Jana Dismase Zelenky Sub olea pacis et palma virtutis získala před třemi lety prestižní ocenění Cannes Classical Awards. Na jejím natáčení se podílelo asi 150 umělců - vedle Boni pueri ještě soubory Musica Florea, Musica Aeterna, Ensemble Philidor a sólisté.

Eliška Skokanová - Hradecký deník (17. 10. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout