> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

"Dobří chlapci" byli výteční, bavilo se publikum i účinkující

Třeboň - Třeboňská nocturna 2006 nabízejí letním podvečerům jednu lahůdku za druhou. Jako posezení u studánky radosti působil čtvrteční koncert českého chlapeckého pěveckého sboru "Boni pueri", což v latině znamená "Dobří chlapci." Že dobří opravdu jsou, dokládá jejich koncertování na mnoha nejpřednějších světových festivalech a ve slavných koncertních síních Evropy, Asie i Ameriky.

Kdyby ti, na první pohled docela normální kluci, vládli třeba fotbalovým míčem, tak jako vládnou svými hlasy, byl by na jevišti jeden Ronaldinu nebo Nedvěd vedle druhého. Však také v hudebním světě s nimi zpívají nejslavnější hvězdy, jako je např. José Carreras.

Choreografie koncertu je taková, že se baví nejen publikum, ale i účinkující. Kdyby koncert trval čtyři hodiny, nikomu z diváků by to nevadilo. Sbor, který má celkem 350 členů, vyslal do Třeboně svoji reprezentativní část, která zaplnila jeviště divadla J. K. Tyla pohodou. Během 80 minut provedly dětské hlasy posluchače hudbou několika staletí a v druhé části to vzali mládenci cestičkami notových osnov kolem celého světa. Zněla latina, japonština, angličtina, francouzština, od lidových písniček, až po slavný sbor z Prodané nevěsty.

Publikum pálily od potlesku dlaně a byla v tom i trocha obrozeneckého optimismu. Proč bychom se netěšili, když ještě existují dobří chlapci "Boni pueri."

Českobudějovické listy (15. 7. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout