> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Mši svatou doprovodí americký sbor

Lanškroun - Kostel sv. Václava se stane v neděli místem další pozoruhodné kulturní události. Mši svatou, jež začne o půl desáté dopoledne, totiž doprovodí chlapecký pěvecký sbor St. John's Boys Choir, který působí již pětadvacátým rokem při opatství v univerzitním městečku St. John's v Minnesotě v USA.

Sbor složený ze zpěváků ve věku od 8 do 14 let založil v roce 1981 současný sbormistr a dirigent sboru Br. Paul Richards. Během své existence se sbor rozrostl na pět oddělení: The Concert Choir, Junior Varsity Choir, Training Choir, Recorder Consort a Stile Antico. St. John's Boys Choir zkouší dvakrát týdně a vystupuje na zhruba padesáti koncertech ročně. Jeho repertoár sahá od vážné hudby přes lidové písně až po broadwayské hity. Sbor spolupracuje s orchestry, profesionálními vokálními skupinami, dětskými sbory i dalšími významnými národními organizacemi v USA.

"Tento sbor udržuje kontakty s Boni Pueri a je tu na jejich pozvání. A protože vztahy mezi mnou a sborem Boni Pueri jsou pevné a velmi vstřícné, přišli s nápadem, že by jejich američní hosté mohli zazpívat Lanškrouňákům v příjemném prostředí našeho kostela. Věřím, že to bude pro všechny návštěvníky mše hezký zážitek," řekl nám včera lanškrounský farář Zbigniew Czendlik s tím, že do kostela sv. Václava srdečně zve širokou veřejnost.

Orlické noviny (10. 6. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout