> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

V Hluboké zahraje i Olympic

Hudební festival přinese během léta deset koncertů vážné a populární hudby

SERVIS NA LÉTO. Za hudbou na Hlubokou a do Krumlova, na vodu na Otavu, brzy bude nesjízdná.

Hluboká nad Vltavou - Olympic, Jiří Stivín, Boni Pueri a Lubomír Brabec patří k hlavním hvězdám hudebního festivalu v Hluboké nad Vltavou. Zítra jej zahájí ve 20 hodin na loveckém zámečku Ohrada houslista Václav Hudeček, kterého doprovodí klavírista Petr Adamec. Tento koncert je už však vyprodaný.
Na Ohradě vystoupí ještě v sobotu Olympic a 2. září kytarový virtuos Lubomír Brabec, klavírista Martin Vojtíšek a flétnista Jiří Stivín zahrají 2. a 12. srpna ve schwarzenberské jídelně státního zámku.
Přehlídku završí 9. září Boni Pueri v kostele sv. Jana Nepomuckého, zbylé koncerty slovenských Beatles revival, Jindřichohradeckého symfonického orchestru, skupiny Oáza a Nostitzova Quarteta se odehrají na zámeckém nádvoří v Hluboké.
„Jako každý rok jsem sestavil program podle jednoduchého klíče tak, aby se hudba příjemně skloubila s prostředím. Chceme nabídnout širokou paletu pro široké publikum," řekl organizátor Petr Píša.
Jako muzikant, který hraje na klarinet, fagot, klavír, klávesy, bicí, flétnu, diriguje soubor Musica da camera a působí i v tanečním orchestru Globus, říká, že pozoruhodné budou všechny koncerty. Těžko z nich podle něj vybrat ten nej.
„Chci, aby byly příjemné pro jakéhokoliv člověka, který má jen trošičku citlivější duši. Vrchol bude určitě závěr festivalu, až to bude všechno za námi," řekl v nadsázce. Poprvé se na 11. ročníku představí skupina Olympic. Podle Píši patří po 40 letech na rockové scéně do zlatého fondu české hudby.
„Těch 40 let už něco znamená. Je to skoro národní hudební poklad, stejně jako Spirituál kvintet, který na podzim vystoupí na Hluboké. A na Olympicu jsem vyrostl," doplnil. Vstupenky na koncerty stojí 250 a 150 korun, prodávají se v hlubockém kulturním centru Panorama, infocentru, objednat je lze i na číslech 387 966 170   a 603 457 269 . Zbylé lístky budou k mání na místě vždy hodinu před začátkem koncertu.

* Program festivalu
26. 7. Václav Hudeček
29.7. Olympic
2. 8. Martin Vojtíšek
5.8. Beatles revival
9.8. Jindřichohradecký orchestr
12.8. Jiří Stivín
19.8. Oáza
26.8. M. Nostitz Quartet
2.9. Lubomír Brabec
9.9. Boni Pueri

Václav Koblenc - MF DNES (25. 7. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout