> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Třeboň uvádí cyklus koncertů

Třeboň - Nejen lázeňství, ale i bohatý kulturní program nabízí jihočeská Třeboň. Dnes večer zde začíná třetí ročník pětidenního cyklu koncertů zvaného Třeboňská nocturna, který mimo jiné přinese podle organizátorů i dvě světové premiéry.

Obě jsou nachystány již na první dva dny festivalu. Při dnešním vystoupení v kostele svatého Jiljí uvede první novinku Stamicovo kvarteto s klarinetistou Jiřím Hlaváčem, skladbu Modlitba pro smyčcové kvarteto a klarinet.

„Druhá sváteční záležitost je vystoupení kytaristy Štěpána Raka, který napsal pro tento festival a Třeboň skladbu, jež zde také zazní poprvé. To se nestává často, jsme svědky něčeho zcela výjimečného," doplnil ředitel festivalu Miloš Končický. Rakova skladba Dedikace pro Třeboň zazní ve středu ve Schwarzenberském sále třeboňského zámku.
Koncerty jsou rozprostřeny do pěti dnů a několika různých míst. Třetí koncert se koná v divadle J. K. Tyla a chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri vezme posluchače na Cestu kolem světa za osmdesát dní, populární pořad skládající se z písní z celého světa.

Ředitel festivalu Končický nechtěl nějaký koncert vyzdvihovat nad jiný, ale přece jen nakonec zmínil Boni Pueri.

„Osobně si myslím, že výjimečný koncert bude Boni Pueri. Jejich pořad písní z celého světa bude určitě velmi velmi zajímavý," uvedl Končický.
V pátek a v sobotu se koncerty přesunou na Masarykovo náměstí. V pátek zde zazní swing s připomenutím úmrtí významného českého muzikanta Jaroslava Ježka. Energické melodie zde rozehraje osmnáctičlenný Big band Českého rozhlasu doprovázený hlasem Ilony Csákové. Avizovaný Karel Černoch kvůli nemoci svoji účast odřekl.

Závěrečný sobotní koncert je od počátku tříleté historie festivalu koncipován jako pocta světoznámé sopranistce Emě Destinnové, která žila na zámečku v nedaleké Stráži nad Nežárkou.

Letos vybrané operní árie zazpívá ruská zpěvačka Marina Vyskvorkina, hudbu zajistí brněnský Komorní orchestr Bohuslava Martinů. V rámci pořadu vystoupí i herečka Božidara Turzonovová, která pěvkyni Destinnovou ztvárnila v roce 1979 ve filmu Božská Ema.
Všechny koncerty začínají ve 20 hodin. Vstupenky je možné sehnat v prodejní síti TicketPro, v Informačním a kulturním středisku Třeboň a v třeboňském hotelu Zlatá hvězda i na třeboňském náměstí. Na úterní až čtvrteční koncert stojí 220 korun, na páteční a sobotní 330 korun. Vstupenky je samozřejmě možné koupit i na místě, především na poslední dva koncerty pod širým nebem, kdy lidé do poslední chvíle čekají, jak se vyvine počasí.

***

Program

Úterý: kostel sv. Jiljí
Stamicovo kvarteto
Středa: zámek
Štěpán Rak
Čtvrtek: divadlo J. K. Tyla
Boni Pueri
Pátek: Masarykovo náměstí
Big band Českého rozhlasu
Sobota: Masarykovo náměstí
Pocta Emě Destinové - Komorní orchestr Bohuslava Martinů Brno a hosté

Poznámka: Začátky koncertů jsou vždy ve 20 hodin

Milan Brabec - MF DNES (11. 7. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout