> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Velikonoční festival duchovní hudby

Brno/Pardubice - Komorní filharmonie Pardubice vystoupí dnes na Velikonočním festivalu duchovní hudby v Brně. Ten se koná v katedrále sv. Petra a Pavla ve dvou týdnech mezi Květnou a Bílou nedělí, tedy od 9. do 23. dubna. Na šesti koncertech zní duchovní díla skladatelů různých období renesance, baroka, klasicismu i romantismu, letos jako novinka také improvizace soudobých interpretů varhaníka Jaroslava Tůmy a flétnisty Jiřího Stivína.

Na festivalu účinkují vedle řady sólistů přední české pěvecké sbory a orchestry: Kühnův smíšený sbor, Český chlapecký sbor Boni pueri z Hradce Králové, Čeští komorní sólisté, Severočeská filharmonie Teplice pod taktovkou svého šéfa Charlese Olivieriho Munroa a Filharmonie Brno se svým šéfdirigentem Petrem Altrichtrem. Komorní filharmonie Pardubice uvede na středečním koncertu ve spolupráci s Českým filharmonickým sborem Brno za řízení dirigenta a sbormistra Petra Fialy výběr z duchovní tvorby Wolfganga Amadea Mozarta.

Deníky Bohemia (19. 4. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout