> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Velikonoční festival hudby začal na Petrově

Včerejší Květná neděle byla zahajovacím dnem patnáctého ročníku Velikonočního festivalu duchovní hudby. Zaznělo tradiční Stabat mater, tentokrát Schubertovo a Verdiho.

Brněnská katedrála sv. Petra a Pavla na Petrově hostí patnáctý ročník Velikonočního festivalu duchovní hudby. Pod záštitou brněnského primátora, jihomoravského hejtmana a brněnského biskupa pořádá přehlídku město Brno. Jde o největší akci svého druhu v České republice.

Po včerejším úvodním vystoupení bude následovat dalších pět koncertů. Dnes se na Petrově představí chlapecký sbor Boni Pueri. Perlou festivalu má podle pořadatelů být vystoupení Jiřího Stivína s Kühnovým smíšeným sborem, které se bude konat v pátek 21. Stivín na své flétny přednese variace na skladby renesančních a barokních skladatelů, mimo jiné Händela, Monteverdiho, da Palestriny nebo Bacha.dubna. Festival završí domácí Filharmonie Brno Mozartovými duchovními skladbami.

„Mozartovi jsme se v našem dramaturgickém plánu nemohli vyhnout. Snažili jsme se však vybrat jeho méně známá duchovní díla," vysvětlil dramaturg festivalu Petr Fiala.

Mozartova tvorba ale zazní také o čtyři dny dříve, ve středu 19. dubna. Večer s názvem Upřímná zbožnost velkého tvůrce představí Komorní filharmonie Pardubice, Český filharmonický sbor Brno a sopranistky Eva Daňhelová a Hana Škarková Mozartova drobnější duchovní díla.

Všechny koncerty festivalu se konají v petrovské katedrále, která má vyhřívanou podlahu a pro koncertní účely 660 míst k sezení.

Jan Šmikmátor - Rovnost (10. 4. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout