> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Lucie Bílá oslavila narozeniny velkolepě

Štěstím a láskou naplněná oslavenkyně Lucie Bílá stanula poprvé před svým publikem jako čerstvá novomanželka Václava Noida Bárty. V zelených šatech vystoupila v neděli večer na galakoncertě Čtyřicet růží pro Lucii Bílou v pražském paláci Žofín. Vlastní koncert jí k jejím 40. narozeninám, které oslavila v pátek 7. dubna, věnoval šéf Žofína Jan Nekola.

PRAHA - Skladbou Jsi můj pán Karla Svobody a Zdeňka Borovce odstartovala Lucie Bílá dvouhodinový emotivní zážitek nejen pro ni samotnou, ale také pro zaplněný sál jejích příznivců. V průběhu vystoupení neztrácela svůj obvyklý smysl pro humor umocněný právě jejím životním štěstím, jež zpěvačka momentálně prožívá a silně je na sobě dává znát.

Po skladbách Most přes minulost a Unesený z dílny Hapky a Horáčka se Lucie Bílá svěřila publiku, co v uplynulých dnech provedla. "To jsem ty novináře vypekla, co?" vtipkovala na adresu českých "paparazzi". Bulvární fotografové totiž zjistili, že se v pátek vdává, ale nevěděli, kde přesně, takže někteří byli svými vydavateli posláni třeba do Paříže. Zpěvačka přitom prožívala chvíle štěstí se svým novomanželem, synem Filipem a dalšími příbuznými v italském Miláně.

Na svůj žofínský koncert si Lucie mohla vybrat hosty. Velký orchestr proto dirigoval její kamarád František Preisler a na pódiu mohl nechat srdce. Ze zpěvaček pozvala dvě dámy českého zpěvu, podle ní jejímu srdci nejbližší, takže jí poblahopřát přišly Hana Zagorová a Marta Kubišová. "Nikdy v životě mi na jevišti nikdo neřekl Hanko. Uveď mě, Hanko, Hankou," žádala svou kolegyni oslavenkyně, vlastním jménem Hana Zaňáková.

Lucie zazpívala společně i s manželem Noidem
Zelenou róbu vyměnila za sněhově bílé šaty a následovala další část koncertu zachycující její momentální rozpoložení. Chybět tak nemohl její druhý manžel Václav Noid Bárta. Novomanželé spolu přednesli skladbu ParaNoid a Bárta pak sólově v doprovodu chlapeckého sboru Boni Pueri a zdejšího Velkého orchestru paláce Žofín písničku Dvojkoncert. "To bylo na mé přání a Vašek měl hrozný strach," prozradila zpěvačka.

Ovace sklidili všichni hosté včetně dvorního klavíristy Bílé Petra Maláska a dirigenta Františka Preislera. Lucie Bílá děkovala za róby na koncert i na svatbu své návrhářce Liběně Rochové a pozdravila Bártovu kompletní rodinu včetně babičky. Nezapomněla ani na svoji maminku a kamarádky, které jí upekly svatební koláčky o průměru jeden centimetr.

Publikum se se svojí zpěvačkou loučilo vstoje. Jí samotnou dojala atmosféra plná emocí, citů, radosti a štěstí k slzám. Manžel jí odnášel do zákulisí vesměs bílé pugety květin a drobné dárečky. Příznivci ji však nenechali odejít jen tak a vynutili si přídavek, upravenou písničku původně v podání Michaela Kocába S cizím chlapem v cizím pokoji.

Novinky.cz (10. 4. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout