> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri dnes představí „švýcarský“ repertoár

Hradec Králové - Přípravné oddělení světově proslulého chlapeckého sboru Boni pueri vystoupí dnes v 16 hodin v královéhradecké Městské hudební síni.

„Na koncertě se představí dvě oddělení, vedle nejstaršího ročníku Školy chlapeckého sborového zpěvu při Boni pueri s názvem Bonifantes to bude i složka tenorů a basů. Obě skupiny se vydávají v povelikonočním týdnu na významný sborový festival do švýcarského Montreux a koncert je pro ně posledním přípravným před odjezdem. Publikum uslyší výběr repertoáru pro švýcarské publikum," říká Martin Sedláček z Boni pueri.

Sbory bude řídit kanadská sbormistryně Jennifer Beynon, která od září působí ve sborové škole i jako hlavní hlasová poradkyně koncertních skupin Boni pueri. Na klavír sbor doprovodí Martin Fišl.

Nedávné konkurzy do Boni pueri přilákaly rekordní počet zájemců o sborový zpěv. „Přijali jsme šestačtyřicet chlapců ve věku mezi třetím a osmým rokem," uvádí Sedláček.

„Pro chlapecké sbory je charakteristická průběžná obměna jeho členů, zejména s ohledem na mutaci chlapců. Náš způsob práce s touto obměnou počítá tak, aby zůstávala průběžně garantována vysoká umělecká kvalita sboru. Úrovní letošních konkurzů jsme velmi mile překvapeni, proto jsme přijali do přípravných oddělení více zájemců než kdykoliv v minulosti," říkají sbormistři Pavel Horák a Jakub Martinec.

Celkem se ve všech odděleních Boni pueri věnuje zpěvu 350 chlapců.

Petr Mareček - MF DNES (1. 4. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout