> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni Pueri vystoupí v Teplicích

Nejznámější český chlapecký sbor a Severočeská filharmonie představí slavné Mozartovo Requiem

Teplice - Nejlepší český chlapecký sbor Boni Pueri dnes přijede zazpívat do Teplic. Představí se ve zdejším Domě kultury v doprovodu Severočeské filharmonie.

Společně s teplickými hudebníky a celou řadou sólistů představí návštěvníkům program, věnovaný letošnímu 250. výročí narozeníWolfganga Amadea Mozarta.

„Pro posluchače to bude výjimečný hudební zážitek. Zatímco v zahraničí hrajeme s pěveckými sbory poměrně často, doma jsme podobný koncert neuspořádali už několik let. Boni Pueri jsou přitom opravdu špičkovým souborem a totéž platí o skladbě Requiem, která bude tvořit hlavní náplň večera," uvedl ředitel filharmonie Roman Dietz.

Chlapecký sbor z Hradce Králové vznikl v roce 1982 a dnes patří mezi nejvýznamnější evropská pěvecká tělesa. Tři sta padesát jeho členů má na kontě více než dva a půl tisíce koncertů v Evropě, Americe i Asii. Zazpíval si i po boku velkých hudebních hvězd - na domácí scéně třeba čas od času doprovází Lucii Bílou, v zahraničí se zase představil s José Carrerasem.

Teplickému publiku zazpívá Mozartovo poslední velkolepé dílo, které skladatel psal sám pro sebe, když cítil, že mu začínají ubývat síly. Nakonec také Requiem nedokončil. Zemřel nad rozepsanou třetí částí, kterou za něj až později na žádost manželky Konstance dopsal jeho nejbližší žák Süssmayer.

Čtyři sólové party přednesou sopranistka Ludmila Nováková-Vernerová, mezzosopranistka Jana Levicová, tenorista Martin Šrejma a basista Pavel Klečka.

Teplickou filharmonii, která ještě před Requiem zahraje předehru z Mozartovy Figarovy svatby a jeho Pražskou symonii, bude řídit dirigent Alexander Apolín.

„Začátek koncertu je v 19 hodin a už více než týden máme vyprodáno. Přidáme ale ještě pár přístavků, takže pokud si lidé pospíší, mohou ještě některý z posledních lístků získat," doplnil Dietz.

Jiří Needrle - MF DNES (30. 3. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout