> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Další šance vydat se do světa s Boni pueri

Český chlapecký sbor Boni pueri, svojí uměleckou úrovní, způsobem práce, dramaturgií i koncepčním managementem unikát na domácí scéně a nejužší špička v mezinárodním kontextu, rozšiřuje své řady. V druhé polovině března probíhají paralelně konkurzy jak do přípravných oddělení pro chlapce od 3 do 8 let, tak do koncertních skupin v rámci programu „hledání talentů“ pro chlapce od 9 do 18 let. Šance vydat se do světa s Boni pueri je atraktivní nejen pro zájemce z Hradce Králové a blízkého okolí, ale z celých východních Čech a dokonce i vzdálenějších oblastí.

Konkurzy do přípravných oddělení probíhají pravidelně každý rok. Chlapci mezi třetím a osmým rokem se po jejich úspěšném absolvování stávají členy širšího okruhu, odkud se mohou postupně propracovat až do koncertní skupiny, přísného výběru těch nejlepších, kteří absolvují domácí koncerty i zahraniční turné. Konkurzy do přípravných oddělení probíhají od 20. do 22. března v sídle Boni pueri, Habrmanova 130, Hradec Králové.

Konkurzy do koncertních skupin probíhají pouze mimořádně a zaměřují se na talentované chlapce a ty, kteří již mají se sborovým zpěvem dostatečné zkušenosti. Jsou určeny věkové skupině od 9 do 18 let. Úspěšné absolvování konkurzu vede přímo k zařazení do koncertních skupin. Konkurz do koncertních skupin proběhne 23. března na Konzervatoři Pardubice.  

Škola chlapeckého sborového zpěvu při Boni pueri

Odpolední Škola chlapeckého sborového zpěvu při Boni pueri je svým charakterem v České republice ojedinělá. Svoje vyučování zahájila v září 2001 v nově rekonstruovaných podkrovních prostorách budovy ZUŠ v Habrmanově ulici v Hradci Králové. Od prvního dne docházky do ŠCHSZ jsou dětem vštěpovány zásady dobrého vychování. Společně s hlavním předmětem – sborovým zpěvem – nabízí tato škola v pětiletém cyklu výuku hudební nauky, intonace, hlasové výchovy a hry na klávesové nástroje. S nejstaršími ročníky pracují i pedagogové ze zahraničí a část výuky probíhá v anglickém jazyce. Ze ŠCHSZ vycházejí muzikanti s rozvinutým estetickým cítěním, chlapci kultivovaní a s vysokou úrovní společenského chování. Nejlepší její absolventi postupují přímo do koncertních skupin Českého chlapeckého sboru BONI PUERI.

Sbor užívá čestný titul „Kulturní velvyslanec sborové federace při Evropské unii“.

Podrobnosti k organizaci konkurzů: www.bonipueri.cz/konkurz.

Radnice (20. 3. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout