> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Sbor Boni pueri hledá zpěváky a hostí fanynky

Hradec Králové - Královéhradecký chlapecký sbor Boni pueri, který užívá čestný titul Kulturní velvyslanec sborové federace při Evropské unii, chce rozšířit své řady. Unikát na domácí a nejužší špička na mezinárodní scéně pořádá konkurzy do přípravných oddělení pro chlapce od 3 do 8 let i do koncertních skupin v rámci programu „hledání talentů" pro chlapce od 9 do 18 let. Konkurzy do přípravných oddělení probíhají pravidelně každý rok.

„Chlapci mezi třetím a osmým rokem se po jejich úspěšném absolvování stávají členy širšího okruhu, odkud se mohou postupně propracovat až do koncertní skupiny, přísného výběru těch nejlepších, kteří absolvují domácí koncerty i zahraniční turné," uvádí Martin Sedláček z Boni pueri. Konkurzy se konají ode dneška do středy v sídle Boni pueri v hradecké Habrmanově ulici 130.

Koncertní činnost sboru je učiněný cestopis: kromě vydávání alb pro prestižní vydavatele pravidelně podniká turné po USA, Japonsku i Evropě, zejména po Nizozemí, Dánsku, Francii a Itálii. Letos plánuje třítýdenní turné do Španělska a v roce 2007 se znovu vrátí do USA a Japonska. Přichystán je druhý návrat před kanadské publikum.

Loni Boni pueri excelovali v Japonsku, kde měli chlapci - stejně jako kdysi Beatles - v patách davy fanynek. Tamní „puerimánie" se přenesla i do Hradce. „Japonské fanynky naváhají vložit své úspory do letenek a vyrážejí se podívat přímo k nám. Od ledna jsme tu už měli třetí japonskou návštěvu, naposledy to byly nedávno dvě studentky z Tokya - Yukari Yoshida a Shoko Sukigawa. Strávily tři dny v Praze a čtyři dny v Hradci Králové. Dívky navštívily několik zkoušek sboru - a to nejen koncertní skupiny, která byla před časem v Japonsku a mezi jejímiž členy mají své tajné lásky, ale navštívily i zkoušky přípravných oddělení a neváhaly se zapojit ani do klauniády, kterou si připravilo oddělení Pueri 2," říká Sedláček.

Petr Mareček - MF DNES (20. 3. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout