> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Březen nabízí divadelní hody

Severočeské scény tento měsíc uvedou v premiéře osm nových her, mimo jiné Lucernu nebo Hráče

Ústecký kraj - Vrchovatou nabídku zajímavých akcí slibují na březen programy severočeských kulturních zařízení. Zejména příznivci divadla si přijdou na své - čeká je hned osm premiér. Z čeho vybírat ale mají i návštěvníci hudebních klubů, kin nebo výstavních síní.

V divadlech se chystá hned osm nových představení

První březnová premiéra se odehrála už včera v litvínovském Docela velkém divadle, kde herci z televizního seriálu Rodinná pouta nastudovali komedii Postel plná cizinců. Dnes se koná druhá premiéra s obměněným obsazením.
Dvě nová představení nabídne Činoherní studio v Ústí. Nejprve uvede ve čtrvtek devátého hru Bash, nastudovanou ve spolupráci s pražským Divadlem Komedie. V pátek sedmnáctého pak představí drama Uražení a ponížení.
„V prvním případě jde o tři příběhy lidí, kteří se rozhodli vzít osud do vlastních rukou, ale přesto se nestali hrdiny. V druhém pak o dramatizaci románu slavného ruského klasika F. M. Dostojevského,“ přibližuje program divadla.
Doslova nabitý premiérami bude příští víkend. V pátek desátého uvede Nové divadlo Louny v rámci přehlídky amatérských souborů Lounské divadlení tragikomedii Sni sladce, nastudovanou podle oscarového snímku Federica Felliniho Cabiriiny noci. V sobotu představí v ústeckém Corsu činoherní soubor Mladá scéna pohádku Popelka a den poté uvidíte v mosteckém divadle slavnou Jiráskovu Lucernu.
Dvě novinky z repertoáru Divadla Pod Palmovkou má na programu děčínské Městské divadlo. Šestnáctého tu bude mít předpremiéru realitní komedie Konkurenti, den nato diváky čeká mimopražská premiéra dramatu Skvrny na slunci.
V pondělí 20. března pak premiérový výčet doplní Hráči, slavná Gogolova hra, kterou představí v Chomutově členové Ervěnického národního divadla z Jirkova.
Z nabídky zájezdových představení si nenechte ujít třeba Portugálii v podání Činoherního klubu. Hraje se 28. března v Lounech. Dvakrát se v kraji ukáže Ivana Chýlková - čtrnáctého v Mostě v dramatu Absolvent a jednatřicátého ve Varnsdorfu v inscenaci Madame Melville.

Divokej Bill a Houpací koně

představí své nové desky Na hvězdné hosty lákají fanoušky hudební kluby a koncertní síně. Severočeská filharmonie Teplice se například třicátého představí v teplickém Domě kultury spolu s chlapeckým sborem Boni Pueri. Třináctého v mosteckém a čtrnáctého v chomutovském divadle zahraje Festivalový orchestr Petra Macka se slavným klavíristou Ivanem Moravcem.
Máte-li v oblibě české písničkáře, zajeďte osmého do lounského divadla, kde zahraje Jiří Dědeček. Sedmnáctého přijede do litvínovské Terasy Jim Čert a 29. březen si zaškrtnou v kalendáři fanoušci Jana Nedvěda, který bude v Žatci.
Vyznavače rockové muziky potěší koncert skupiny Divokej Bill, která 14. března v ústecké hale TJ Chemička představí o den dříve vydané nové album. Ve stejný den zahraje v Litoměřicích kapela B. S. P. a 21. března přijede tamtéž slovenská kytarová legenda Marián Varga.
V pátek 24. března pokřtí v ústeckém Činoherním studiu kapela Houpací koně své nové CD Tiché večery. O den později si zahraje v Bílině skupina Clou.
Vyznavači jazzu mohou 31. března do Chomutova na Jazzový masopust s hlavní hvězdou Lee Andrew Davisonem nebo 21. března do Národního domu v Ústí, hraje JT Ross a René Trossman.
Třiadvacátého pak přijede do ústeckého divadla představit svou novou skupinu 4tet populární zpěvák a šoumen Jiří Korn.

V kinech se čeká hlavně na premiéru komedie Rafťáci

V kinech se objeví tento měsíc jediná česká novinka, zato ale očekávaná všemi fanoušky Vojtěcha Kotka a Jiřího Mádla. Hrají v nové teenagerské komedii Rafťáci, kterou od 9. března promítá ústecké kino Hraničář. V neděli devatenáctého doprovodí projekci delegace tvůrců v čele s režisérem Karlem Janákem a herečkou Veronikou Freimanovou.
Z dalších novinek se objeví v programech hned několika kin vražedný thriller Saw 2, drama z fotbalového podsvětí Hooligans s filmovým hobitem Elijahem Woodem či zfilmovaný bestseller britské spisovatelky Jane Austen Pýcha a předsudek, ve kterém hrají Keira Knightleyová a Donald Sutherland.
Od čtrnáctého do osmnáctého hostí ústecké Cinecafé Silencio festival dokumentárních filmů Jeden svět a poslední dva dny v měsíci budou patřit v místním Biografu u Františka francouzské kinematografii - hrát se budou dvě krimi s Jeanem Reno nebo film Putování tučňáků.

Ve dvou galeriích se potěší milovníci nejvyšších hor

V galeriích si přijdou na své hlavně milovníci hor. V ústecké knihovně vystavuje snímky světových velikánů Karel Plechač, v teplickém muzeu zase uvidíte fotky z Himálají od Radka Jaroše.
Připomenout si osud zbouraných obcí na severu Čech můžete v ústecké Galerii Sever prostřednictvím fotografických příběhů Ibry Ibrahimoviče a Marcuse Lokaie.
V kadaňské Galerii Josefa Lieslera začíná 10. března výstava obrazů Kateřiny Skořepové s názvem Andělé. Od úterý 14. března si pak můžete v litvínovském Radničním sklípku prohlížet obrázky jednoho z nejslavnějších českých ilustrátorů Adolfa Borna.

Jiří Needrle - MF DNES (3. 3. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout