> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Třebíčská pocta Mozartovi

Po zahajovacím koncertu Mozartovských slavností, který se uskutečnil 19. ledna v třebíčském zámku, následují další dvě vystoupení k výročí narození hudebního velikána Wolfganga Amadea Mozarta.
Hned ve čtvrtek 26. ledna se v Kamenném sále zámku v Třebíči od 18 hodin představí chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri.

Zatímco první polovina koncertu bude patřit pouze Mozartovým skladbám, druhá část s názvem Poselství hudby různých národů bude obsahovat například Bachovo, Händelovo nebo Smetanovo dílo.
„Na závěrečném koncertu 1. února bude předsálím Kamenného sálu ještě půl hodiny před samotným vystoupením Komorního orchestru Quattro a rakouských i českých sólistů znít dobová hudba v podání třebíčského souboru Flautae Ululatae. Koncert začne v 18 hodin,“ informovala Ivana Řídká, vedoucí programového oddělení pořádajícího Kulturního, vzdělávacího a informačního zařízení (KVIZ) Třebíč. „Koncert bude výjimečný tím, že se na jednom pódiu sejde téměř 25 špičkových muzikantů Komorního orchestru společně s českými a rakouskými sólisty pod taktovkou dirigenta Marka Štilce,“ poznamenala vedoucí. Jak dodala, sólista, kterým je rakouský umělec Hansgeorg Schmeiser, patří k největším flétnistům současné doby. Je členem Vídeňského dechového kvinteta, prvním flétnistou Vídeňského komorního orchestru a sólistou Vídeňských filharmoniků.

„Sólisté - harfenistka Jana Boušková a flétnista Jan Ostrý - patří ke špičkovým umělcům nejen u nás, ale i v zahraničí,“ řekla Ivana Řídká. Ta vzhledem k omezené kapacitě Kamenného sálu radí vstupenky na koncerty zakoupit předem.

mat - MF DNES (25. 1. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout