> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Olympiáda dětí a mládeže

Hradec Králové - Her II. zimní Olympiády dětí a mládeže se účastní všech 14 krajů České republiky. Prezentovalo se více než 1000 sportovců s doprovodem. V sázce jsou medaile devíti sportovních odvětví.

Na zdejším zimním stadionu v sobotu odpoledne hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík slavnostně zahájil II. zimní Olympiádu dětí a mládeže České republiky 2006, na jejíž adresu předseda organizačního výboru olympiády Miloš Jon prohlásil:

"Během následujících dní budete mít možnost dosáhnout nových osobních rekordů a navázat nová přátelství." Přítomný předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek v paralele připomněl, že olympiáda v Královéhradeckém kraji se koná těsně před startem "velké" olympiády v Turíně, kde všichni mladí sportovci mají své vzory: "Mládežnickou olympiádu podporujeme, chtěli bychom, abychom na ní objevili budoucí reprezentanty."

Vynikající reprezentanti s vlajkou v ruce

Na plochu zimního stadionu jednotlivé kraje přivedli významní sportovci - královéhradeckou výpravu lyžařka Blanka Paulů, pardubickou zase hokejista Vladimír Martinec. Vlajky dalších výprav nesli hokejisté Augusta, Bednář, Caldr, Čaloun, Dopita, Peštuka a Procházka, diskař Bugár, krasobruslaři Kovaříková a Novotný, biatlonista Krejčí a skokani Jež a Kodejška.

Olympijský oheň zapálila stříbrná a bronzová lyžařka ZOH v Lake Placid 1980 a ze Sarajeva 1984, absolventka hradecké pedagogické fakulty Květa Jeriová-Pecková, která dnes vyučuje zeměpis a tělocvik na litoměřickém gymnáziu. Čestný boj za sportovce slíbila rychlobruslařka Michaela Pospíšilová ze Dvora Králové, spravedlivé rozhodování pak hokejový sudí Jiří Stolín z Trutnova.

Hymna Boni Pueri, koncert SuperStar

O kulturní zážitek se rukou nerozdílnou postaraly soubory a skupiny Magic Drums, T-BASS, druhá česká SuperStar Vlasta Horváth se skupinou Frenzy. Ceremoniálu se zúčastnila celá řada osobností v čele s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Petrou Buzkovou a místopředsedou Sentáu Jiřím Liškou. Důstojnou těčkou zdařilé choreografie byla česká státní hymna, kterou zpívalo pětadvacet členů chlapeckého sboru Boni Pueri pod taktovkou sbormistra Pavla Horáka.

Sportovní klání ve Vrchlabí, Trutnově (lední hokej), Dvoře Králové (krasobruslení, rychlobruslení), Šp. Mlýně (lyžování, snowboard, biatlon) a Lomnici (kombinace, skoky) se konají až do 26. ledna.

Deníky Bohemia (23. 1. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout