> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Mozartovské slavnosti mají úspěch

Chlapecký sbor Boni pueri složí na čtvrtečním koncertu v Třebíči Poctu Mozartovi

Třebíč - Prozatím velký divácký ohlas provází Mozartovské slavnosti v Třebíči. Cyklus tří koncertů začal 19. ledna v třebíčském zámku.

„Rakouští a čeští umělci nadchli publikum svým fantastickým výkonem natolik, že je odměnilo potleskem ve stoje a ještě si po více než dvouhodinovém koncertu vyžádalo navíc dva přídavky,“ uvedla Ivana Řídká, programová vedoucí Kulturního, vzdělávací a informačního zařízení. Festival pokračuje ve čtvrtek 26. ledna koncertem chlapeckého pěveckého sboru Boni pueri. Koncert, který začíná v 18 hodin v sále zámku nese název Pocta Mozartovi.

Vystoupení je rozděleno do dvou tématických části. V první, s názvem Pocta Mozartovi, zazní výlučně Mozartovy skladby. Posluchači se mohou těšit například na výběr z Korunovační mše C dur, Requiem, Ave verum corpus a další stěžejní díla Mozarta.

Druhá část přinese skladby nejznámějších světových autorů. Vypovídá o tom i název tohoto bloku - Poselství hudby různých autorů. Sbor Boni pueri se sbormistrem Jakubem Martincem a za doprovodu klavíristy Miroslava Sekera přednesou skladby Bachovy, Dvořákovy, Händelovy a dalších. Celkem by mělo zaznít deset skladeb autorů z deseti zemí světa, včetně Japonska, Ruska, Afriky či Brazílie.

Český chlapecký sbor Boni pueri vznikl v roce 1982 a postupně se zařadil mezi významná hudební tělesa. Absolvoval více než 2 500 samostatných koncertů po celém světě. Mezi významné hudební projekty patří dvojsborové nastudování Bachových Matoušových pašijí, Mozartovo a Faurého Requiem či scénické provedení terezínské dětské opery Hanse Krásy Brundibár.

ilm - MF DNES (24. 1. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout