> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Letní festival nabídne alternativu k fotbalu

Cheb - Mottem letošního 15. ročníku mezinárodního Festivalu uprostřed Evropy, největší umělecké přehlídky v regionu, bude citát „Pojďme všichni slavit, přátelé!" z opery Figarova svatba od Wolfganga Amadea Mozarta.

„Smířlivý podtón z finále této slavné opery odpovídá od vzniku festivalu v roce 1991 jeho hlavní myšlence - setkávání a smiřování prostřednictvím kultury. Zároveň jím slavíme letošní 250. výročí narození jejího geniálního skladatele, jehož četná díla budou samozřejmou součástí přehlídky," uvedla mluvčí festivalu Birgit Hennigová. „Pokud někdo hledá k letošnímu světovému mistrovství ve fotbale přesvědčující kulturní alternativu, bude vítán na našich koncertech, výstavách, divadelních představeních, scénických čteních a setkáních," oznámila mluvčí. Desítky festivalových akcí podél 400 kilometrů dlouhého úseku česko-německé hranice zahájí letos 11. června v Marktredwitz v rámci Krajinné výstavy a potrvají až do 30. července, kdy zazní závěrečný koncert v opravovaném chrámu v Kynšperku nad Ohří.

Na jubilejní festivalový ročník budou pozváni mnozí vynikající umělci, kteří zapůsobili na zdejší publikum v minulých ročnících. Například Musiciens du Louvre pod vedením Marca Minkowskiho, Talichův komorní orchestr, chlapecký sbor Boni Pueri, vynikající mladý violoncellista Daniel MüllerSchott nebo známý herec Klaus Maria Brandauer a mnoho dalších. Charakter festivalu určuje nejen překračování hranic za krásou a široká umělecká nabídka, ale také malebná místa, na kterých se koncerty konají. Kulturní akce se odehrávají na hradech, zámcích, v klášterech, ale také pod širým nebem. „Podrobný program bude k dispozici od března," slíbila Hennigová. Kromě tištěných brožur v infocentrech jej lidé naleznou také na internetové adrese www.festivalmitte-europa.com.

tk - MF DNES (14. 1. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout