> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Do kraje míří Jethro Tull i Gott

Pestrý program nabídne chebská Krajinná výstava, filmové stars uvidí Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Do Karlovarského kraje letos míří ještě více uměleckých hvězd než v minulých letech. O koncertu v Karlových Varech jednají pořadatelé se skotskou folk-rockovou legendou Jethro Tull, s místním symfonickým orchestrem tu vystoupí dirigent Kerry Stratton z Toronta i houslový virtuos Václav Hudeček, do Sokolova přijede Divadlo Járy Cimrmana nebo Richard Krajčo, Cheb přivítá Karla Gotta, Jana Svěceného, Jiřího Stivína, kvartet Milana Svobody, Chinaski a hned dvě reprezentativní výstavy předního českého malíře a sochaře Jaroslava Róny. Filmové stars, které ozdobí letošní karlovarský filmový festival, jsou zatím tajemstvím.

„Na 15. července jednáme s Jethro Tull o velkém společném koncertu s Jaromírem Nohavicou a Čechomorem na karlovarském stadionu AC Start," informoval známý regionální promotér Vladimír Suchan.

Ten pozval například také na duben do Thermalu Mira Žbirku, na květen do starorolského Lidového domu Support Lesbiens a na červen do přírodního amfiteátru pod hradem Loket slovenské No Name. V Karlovarském symfonickém orchestru bude v únoru a v dubnu hostovat šéfdirigent Torontské filharmonie Kerry Stratton, v jednání je šéfdirigent Slovenské filharmonie Vladimír Válek, v červnu zahrají symfonici pod vedením španělsko-venezuelského dirigenta Manuela Hernándeze Silvy a na festivalu Dvořákův podzim s houslistou Václavem Hudečkem. Karlovarský klub Rotes Berlin pozval na 7. února písničkáře Jaroslava Hutku.

Dramaturgie sokolovského domu kultury uvede v březnu současné britské drama Joea Penhalla Láska a porozumění s mladými hereckými hvězdami Richardem Krajčem a Lindou Rybovou a na konec května jedná s legendárním Divadlem Járy Cimrmana.

Zvlášť pestrý kulturní rok čeká zvláště díky čtyřměsíční Krajinné výstavě v Poohří město Cheb. V květnu akci zahájí koncert Karla Gotta na Chebském hradu a v létě zde následují vystoupení folkařů Radůzy, Jiřího Schmitzera, skupin Fleret, Hradišťan, Kukulín, Chinaski, Sunshine, Žlutý pes, Yo Yo Band, Beatles Revival nebo jazzových Melody Makers Ondřeje Havelky, Kvarteta Milana Svobody, Collegia Quodlibet Jiřího Stivína a klasiky v podání houslisty Jana Svěceného nebo chlapeckého sboru Boni pueri. Na hradě a v kostele svatého Bartoloměje bude vystavovat Jaroslav Róna a v Galerii 4 lidé uvidí fotografie slavného Jindřicha Štreita.

Tomáš Kábrt - MF DNES (14. 1. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout