> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Mozartovské slavnosti přinesou cyklus koncertů

JIHLAVA - Kulturní, vzdělávací a informační zařízení (KVIZ) v Třebíči připravilo k 250. výročí narození hudebního skladatele Wolfganga Amadea Mozarta cyklus koncertů pod názvem Mozartovské slavnosti 2006. Program slavností zahrne tři velké koncerty českých a rakouských umělců. Koncerty se uskuteční 19. a 26. ledna a 1. února v Kamenném sále třebíčského zámku. Informovala o tom Ivana Řídká z KVIZ.

V zahajovacím koncertu vystoupí špičkoví čeští a rakouští hudebníci - Jan Pospíchal, Petr Popelka, Luděk Šabaka, Vera Riegersbergová a Susanne Müllerová. Český chlapecký sbor Boni Pueri se představí o týden později s programem Pocta Amadeovi aneb Malý Mozart. V závěrečném koncertu 1. února zahraje mozartovské skladby Komorní orchestr Quattro s českými a rakouskými sólisty.

Mozartovské výročí bude kulturní dění v Česku a v Rakousku ovlivňovat po celý rok. Jihlavský dům kultury jej připomene vlastním projektem Pocta géniovi. V jeho rámci se uskuteční řada koncertů, které by měly vyvrcholit v květnu společným vystoupením Evy Urbanové a Karla Gotta, v němž zazní úryvky z nejznámějších Mozartových děl, ale i skladby jiných autorů.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 až 1791) byl jedním z nejvýznamnějších světových hudebníků. Od dětství působil jako klavírní virtuos. Napsal více než šest stovek skladeb ze všech hudebních oborů.

Právo (7. 1. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout