> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Dušek přijede s filmem i divadlem

Herec se představí ve dvou různých rolích. V lednu míří do kraje i celá řada dalších hvězd

Ústecký kraj - Vánoční nadílka ještě neskončila - aspoň podle toho, co slibují v měsíci lednu programy severočeských kulturních zařízení. Na návštěvníky čeká několik premiér, řada vynikajících zájezdových divadel či množství koncertů s muzikanty velmi zvučných jmen.

Tři premiéry doplní mistr jevištní improvizace Dušek

Tři nová představení obohatí tento měsíc repertoár severočeských divadel. První premiéra je na řadě třináctého, kdy Městské divadlo v Mostě uvede muzikálovou show Jeptišky aneb Klášterní divadlo u Milosrdných sester. O týden později hraje Divadlo rozmanitostí pohádku Kráska a zvíře od Františka Hrubína, dramatický příběh o tom, jak láska krásné dívky zvítězí nad kletbou.

V neděli 22. ledna pak Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí uvede pohádkový muzikál Paganini od Franze Lehára.

"Slavný houslový virtuos se zamiluje do vdané kněžny Anny. Císaře ale vztah milenců pohorší a rozkáže Paganiniho zatknout. Ten radši prchne a dál se věnuje pouze své celoživotní lásce - hudbě," přibližuje představení program divadla.

V ústeckém Činoherním studiu se bude poosmé konat divadelní festival Kult. Ve čtyřech dnech čeká návštěvníky osm titulů v podání divadel Buchty a loutky, Demago, Archa, Kašpar a Vizita. Posledně jmenovaný soubor tvoří improvizátoři Jaroslav Dušek a Martin Zbrožek, kteří se představí v show s názvem Krása a půvab perverzit.

Na poslední den v lednu přichystalo Městské divadlo v Děčíně mimopražskou premiéru hry Teremin, která vychází ze skutečných osudů ruského vědce, vynálezce, hudebníka a špióna Lva Sergejeviče Teremina. V režii Petra Zelenky nastudoval hlavní roli Ivan Trojan.

Mezi dalšími zájezdovými inscenacemi si nenechte ujít 28. ledna Saturnina v Žatci, cimrmanovského Lijavce třicátého ve Varnsdorfu či veselohru Perfect Days s Pavlem Liškou a Zuzanou Bydžovskou šestnáctého v Teplicích.

Mišík, Hladík a Hutka v několika kombinacích

V koncertních síních si tentokrát nejvíc užijí milovníci klasiky a starého českého bluesrocku. Zítra hraje ve Varnsdorfu Musica Bohemica, příští čtvrtek v Litoměřicích uslyšíte skvělého violoncellistu Jiřího Bártu a ve stejný den bude hrát v Teplicích Severočeská filharmonie společně se saxofonistou Romanem Fojtíčkem. Čtyřiadvacátého přivítá Zámek Trmice Pražské violoncellové trio a 27. ledna zazpívá v Klášterci chlapecký sbor Boni Pueri.

V různých obměnách se publiku představí trojice Mišík, Hladík, Hutka. Prvně jmenovaný s kapelou Etc zahraje dvanáctého v Národním domě v Ústí, s kytaristou Hladíkem zavítá dva dny poté do teplického Jazz clubu. Hladík s Hutkou hraje jedenáctého v lounském divadle a folkový písničkář Hutka pak sólově zahraje 13. ledna v Litoměřicích.

V ústeckém Národním domě uslyšíte ještě 17. ledna Davida Krause a šestadvacátého Jana Spáleného s kapelou ASPM. Devatenáctého přiveze své hity do Litoměřic legenda Katapult a osmadvacátého pokřtí v ústeckém Domě kultury své čtvrté CD místní dětský orchestr Muzikus.

V kinech se objeví hned tři nové české komedie

Na filmových plátnech se budou v nejbližší době rvát o přízeň diváků dva hity - remake King Konga a fantasy pohádka Letopisy Narnie. První snímek se hraje například v Teplicích či Litoměřicích. Druhý film, natáčený na Novém Zélandě a ve skalách v Tisé, promítají kina v Ústí, Děčíně, Teplicích a Varnsdorfu.

Netrpělivě očekávané jsou tři české novinky. Po komediích Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny natočila Marie Poledňáková film Jak se krotí krokodýli. Miroslav Etzler, Jiří Mádl, Eva Holubová a další herci vás pobaví v Ústí, Děčíně a Teplicích.

Stříbrná česká superstar Šárka Vaňková a další začínající herci natočili lechtivou prázdninovou komedii Panic je nanic. Premiéru i s účastí herců a tvůrců můžete zažít 26. ledna v Mostě a Varnsdorfu.

Třetí novinkou je absurdní nádražácká tragikomedie Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí, která se točila s Jaroslavem Duškem v hlavní roli loni v Žatci. Premiéra se tak koná v nedalekých Podbořanech, a to v neděli 8. ledna.

Zahraniční novinky zastupují tento měsíc romantická komedie A co když je to pravda, horor V moci ďábla a výtečné loutkové drama Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

Galerie nabídnou snímky, karikatury i výtisky Babičky

V lounské galerii XXL začíná tento pátek výstava známého výtvarníka Jiřího Davida. Varnsdorfské muzeum zahájí osmnáctého výstavu vítězů soutěže Fotorok a žatecké muzeum otevře o tři dny dříve expozici nazvanou Šťastná to žena, na níž uvidíte různé historické výtisky Babičky Boženy Němcové.

Pokud máte rádi karikatury,můžete ode dneška vidět v litvínovské galerii Radniční sklípek výstavu kreslíře deníku Sport Milana Kounovského. Od zítřka zase v Kadani uvidíte fotografie ze Sokotry, ostrova nedaleko Jemenu, od Vladimíra Bejčka a Karla Šťastného.

V chomutovském Špejcharu pokračuje výstava obrazů Jiřího Jandy Cvičení s kruhy.

Jiří Needrle - MF DNES (5. 1. 2006)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout