> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri měli prestižní koncerty v západní Evropě

Královéhradecký chlapecký pěvecký sbor Boni pueri se v zahraničí nesporně stává jednou z ikon české hudby. Stejně jako zájezd do Japonska, tak rovněž souběžné adventní turné druhé části sboru po západoevropských městech s pečlivě vybraným programem duchovní hudby bylo pro těleso prestižní záležitostí.

Tato šňůra se uzavřela o víkendu třemi úspěšnými vystoupeními v Norimberku, jehož historické centrum žije proslulými předvánočními trhy.

V zaplněné moderní síni Meistersingerhalle, jejíž název odkazuje k slavné hudební a básnické minulosti "mistrů pěvců", hráli nejprve Norimberští symfonikové s českým hobojistou Janem Adamusem a českým dirigentem Leošem Svárovským odlehčený orchestrální program, mimo jiné s romantickými aranžmá známých vánočních písní. Ve druhé polovině nastoupili mladí zpěváci, aby nejprve připomněli Ebenovu mši a některé starší skladby, včetně skvělého Halleluja z Händelova Mesiáše. Potom provedli publikum repertoárem evropských vánočních písní v kouzelné úpravě Jaroslava Krčka. A v závěru se jim spolehlivě podařilo rozezpívat posluchače, když zařadili melodie jako Tichá noc.

Boni pueri působí naprosto profesionálně.

Petr Veber - Hospodářské noviny (20. 12. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout