> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Japonci vánoční atmosféru dodržují

Hradec Králové - Český chlapecký sbor Boni pueri měl ve středeční podvečer ve svém sídelním městě Hradci Králové vánoční galakoncert. Na pódiu se vystřídalo na 250 účinkujících. Na třicet zpěváků z koncertního oddělení však chybělo - byli v té době ještě na cestě z měsíčního japonského turné.

"Nikde jinde na světě naši chlapci nezažijí to, co v Japonsku - po každém koncertě jsou v obležení davu fanynek, dvanáctiletých až dvacetiletých děvčat," řekl sbormistr Boni pueri Pavel Horák v telefonickém rozhovoru z letiště ve Frankfurtu nad Mohanem.

Ve dvaceti různých sálech mělo těleso v Japonsku 22 koncertů. "Vánoce se v Japonsku neslaví, ale vánoční atmosféra včetně hudby se všude dodržuje," uvedl Horák. I dva rozhodující koncerty v Tokiu podle sbormistra dopadly velmi dobře, takže bude ke sboru směřovat pozvání, aby za dva roky opět do Japonska kolem Vánoc přijel.

Boni pueri pokřtili během zájezdu také dvě nová CD natočená pro japonskou firmu. Je na nich vánoční evropská hudba a výběr z evropské klasiky.

Druhá část koncertního sboru se sbormistrem Jakubem Martincem zakončila o víkendu třítýdenní turné po západoevropských městech, a to třemi předvánočními koncerty v Norimberku.

Deníky Bohemia (23. 12. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout