> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri zakončili evropské turné

Norimberk - Chlapecký sbor Boni pueri včera zakončil vánoční turné v Norimberku.

Turné po západoevropských městech trvalo tři týdny a bylo pro chlapecký sbor z Hradce Králové prestižní událostí. Sbormistr Jakub Martinec k tomu poznamenal: "Na pódiích, kde jsme vystupovali, před námi koncertoval například slavný drážďanský Kreuzchor. Podobné turné měl loni chlapecký sbor rižského dómu z Lotyšska a zde na vánočních koncertech Norimberských symfoniků přesně před rokem účinkoval vídeňský chlapecký sbor Wiener Sängerknaben."

V Norimberku Boni pueri zazpívali ve velkém sále Meistersingerhalle starou hudbu, části ze mše Petra Ebena a úpravy evropských koled od Jaroslava Krčka. Dvě staré německé vánoční písně si se sborem zazpívali i diváci. Turné Boni pueri se setkalo s úspěchem a velkou návštěvností. Druhé koncertní oddělení sboru je od konce listopadu na turné po Japonsku.

Aktuálně.cz (19. 12. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout