> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Japonské fanynky obléhají dobré chlapce

Hradec Králové / Japonsko - V ráji muzikantů, proslulém obchodním domě Yamaha na tokijské Ginze, specializovaném na hudební nástroje, noty a nahrávky, jednom z největších na světě vůbec, pokřtil Český chlapecký sbor Boni pueri hned dvě nová japonská CD. Stalo se tak během čtyřtýdenního turné, které čítá 22 koncertů ve 20 halách a dalších prostorách. Letošní turné je třetí cestou Boni pueri do Japonska a tomu odpovídá rostoucí vřelost přijetí u předvánočně naladěného japonského publika. Obzvláště nejmladší členové sboru, kluci ve věku devět, deset let bývají po koncertech v obležení japonských fanynek. Je až neuvěřitelné, jaké emoce dokáže vyvolat klasická hudba. Zasvěcení pamětníci s nadsázkou hovoří o paralelách s beatlemánií. Sbormistr Pavel Horák, který turné vede a diriguje, je s dosavadním průběhem nadmíru spokojen.

"Oceňuji disciplínu chlapců, kterým je od devíti do devatenácti let. Na jejich nasazení na pódiu je to potom znát, což poznají i posluchači. Snad právě proto jsou sály stejně vyprodané jako při vystoupeních České filharmonie před několika týdny."

Deníky Bohemia (14. 12. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout