> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Světoznámý chlapecký sbor Boni Pueri zazpívá nejkrásnější koledy

Frýdek-Místek - Světoznámý chlapecký sbor z Hradce Králové Boni Pueri opět před vánočními svátky nabídne publiku v tuzemsku několik koncertů s vánočním reperoárem. Ve středu ve Frýdku-Místku a ve čtvrtek v Příboře renomovaný soubor vystoupí s programem nazvaným Vánoce s Boni Pueri.

Krásné a citlivé úpravy vánočních koled patří k nejoblíbenějším koncertním počinům chlapeckého sboru. Koncertní oblibu vánočních písní Boni Pueri již loni zúročili vydáním alba A Ceremony of Carols, na němž se královéhradecké těleso sešlo s pražskou Musicou Bohemica Jaroslava Krčka.

Letos před Vánoci rozšířil sbor svou diskografii o první živé DVD, na němž zpívá nejkrásnější české, moravské i slovenské koledy opět v Krčkových úpravách. Vedle známých koled jako Štědrej večer nastal, Žežulka z lesa vylítla, Veselé vánoční hody, Narodil se Kristus Pán či Byla cesta ušlapaná nechybí v novém repertoáru ani skladby Adama Václava Michny z Otradovic a výběr vánočních písní z kancionálů Edmunda Paschy a Jiřího Třanovského.

Desku s názvem Kouzelné Vánoce Boni Pueri natočili před odjezdem na listopadové turné do USA a Japonska a na natáčení alba si Boni Pueri přizvali renomované hosty: Pavla Šporcla, Kateřinu Englichovou, Jaroslava Tůmu, Lucii Bílou a Karla Gotta.

Na současných tuzemských vánočních koncertech vystoupí mnohočlenný chlapecký sbor pod vedením sbormistrů Pavla Horáka a Jakuba Martince.

tag - MF DNES (5. 12. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout