> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Soubor Boni Pueri zazpívá na hradeckém zámku

Jindřichův Hradec - Známý chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri představí dnes od 19.30 hodin v Rytířském sále jindřichohradeckého hradu a zámku koncertní program pojmenovaný Cesta kolem světa za 80 minut.
Večer bude rozdělený do dvou částí. V první, nazvané Mistři evropské klasiky, zazní chorály i skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Georga Friedricha Händela či úryvek z Korunovační mše Wolfganga Amadea Mozarta.

Chlapecký soubor představí folklor několika světadílů

Druhá část večera pojmenovaná Hudební cestování aneb Kolem světa s písněmi různých národů představí folklor český, evropský, africký, lidové písně z Ameriky, Austrálie, Japonska i Ruska.
Repertoár dvaatřicetičlenného souboru, který ve čtvrtek odlétá na turné do Japonska, vznikal i na přání zahraničních dramaturgů.
„Když jezdíme do USA či Japonska, má tři díly: klasiku, český folklor a pak světový. V Česku ovšem není zvykem dělat během večera tři přestávky, tak jsme obě folklorní části spojili do jedné,“ vysvětlil manažer souboru Martin Sedláček s tím, že Boni Pueri povede v Hradci jejich umělecký šéf Pavel Horák.

Nejmladší členy nejvíc baví africké a japonské písně

Věkové rozpětí souboru se pohybuje od osmi do 21 let. Ty nejmladší nejvíc z aktuálního repertoáru baví právě blok Hudební cestování, africké písně a japonské písně.
A proč nezazní koledy, když soubor nedávno vydal živé DVD, na němž zpívá nejkrásnější české, moravské i slovenské vánoční písně v úpravách Jaroslava Krčka?
„Moc s nimi nespěcháme, dokud není advent. Na příští sezonu, kdy oslavíme 25 let, ale chystáme výroční koncerty a plánujeme menší turné, kdy se zastavíme i na jihu Čech s vánočním programem,“ slibuje Sedláček.
Boni Pueri už se letos v Hradci představili na květnovém koncertě s Lucií Bílou. Před pár lety tam zpívali ještě v kapli. „Vždy na konci podzimu děláme velký koncert, tak jsme letos zvolili právě je. V květnu měli moc pěkný ohlas,“ řekla Yvetta Papežová z hradecké radnice. Vstupné činí 100 a 80 korun.

vkc - MF DNES (22. 11. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout