> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Dát dítě do pěveckého sboru si rodiče napříště rozmyslí

KOMENTÁŘ LN

Ať už dopadne soud se sbormistrem Bohumilem Kulínským jakkoli, kauza údajného sexuálního obtěžování mladých zpěvaček nenapravitelně poškodí nejen vlastní kariéru dirigenta, pracně vybudované renomé značky Bambini di Praga, ale v důsledku i pověst našich dětských sborů vůbec.

Kulínského, vyjde-li z procesu očištěn, čeká krušný čas shánění nového angažmá. Prostředky na živobytí mu dočasně zajistí budoucí kniha, již prý ve vazbě koncipoval.

Bambini se i v případě odsouzení svého guru nerozpadnou: toto těleso představuje velký byznys a s kormidlem v rukou Blanky Kulínské se mu snad podaří vymanévrovat z nejhorších splašků. Ovšem i jiné soubory, k jakým patří třeba královéhradečtí Boni Pueri nebo Kühnův dětský sbor (ten má mimochodem sedmdesátiletou tradici), se napříště mohou obávat rodičovské hysterie a hromadného odhlašování zpěváčků.

Bylo by teď na místě ujistit pochybující, že se dítkům ve sboru dostane průpravy pouze ve věcech žádoucích, jako jsou cizí jazyky, hudební cítění, pohybová kultura, společenské chování atd., a nikoli předčasného uvedení do sexuálního života. Rodiče, bděte. Ale nebraňte dětem zpívat.

Dita Hradecká - Lidové noviny (7. 7. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout