> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri, Musica Florea: Zelenka, Tůma

Supraphon - Jan Dismas Zelenka a František Ignác Antonín Tůma jsou našimi nejvýraznějšími představiteli pozdního baroka. Oba se shodou okolností uplatnili na významných postech v zahraničí. Dělí je více než jedna generace, jejich hudba má však společnou oporu v kontrapunktu: ten se v mistrovských rukou - navzdory přísným pravidlům - stává nositelem silného emocionálního náboje. Zelenkova Responsoria pro Svatý týden (zpěvy podpořené instrumentálním doprovodem, přednášené v předvečer daného dne) jsou ukázkou autorovy kompoziční virtuozity. Chlapecké hlasy (Boni Pueri)dojímají svou čistotou a opravdovostí.

Z Tůmova díla ní na CD komorní Sinfonia H dur (nemá nic společného s klasickou symfonií) a dvě sonáty. Sólisté souboru Musica Florea se děl chopili s brilancí, ale celkový dojem z desky je příjemně vážný a zklidněný.

HODNOCENÍ LN *****

Dita Hradecká - Lidové noviny (2. 6. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout