> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Talichův Beroun potěší milovníky hudby

Beroun - Pietní akt u hrobu Václava Talicha na berounském hřbitově zahájí dnes v 16 hodin XXIII. ročník hudebního festivalu Talichův Beroun. Pořadatelem je město Beroun. První koncert této kulturní a společenské události se koná v sále České pojišťovny v 19.30 hodin po slavnostním zahájení. Vystoupí na něm Karlovarský symfonický orchestr, který řídí dirigent Miloš Formáček. V programu zazní díla Ludwiga van Beethovena, Felixe Mendelssona Bartholdyho a Antonína Dvořáka. Sólo na housle zahraje ruský houslista Vladislav Liněckij. Karlovarský symfonický orchestr patří k nejstarším v Čechách. Mezi jeho dirigenty patřil v roce 1938 i Václav Talich a o deset let později jeho žák sir Charles Mackerras, který je nyní patronem hudebního festivalu Talichův Beroun.

"Talichův festival je připomínkou slavného dirigenta, který k Berounu patří. Zachovává dědictví, jež oslovuje i současné umělce a posluchače," uvedla členka dramaturgické rady Jana Forejtová. V ní zasedli profesor HAMU Peter Toperczer, děkan této školy Jiří Hlaváč, hudební publicista Ivan Medek a profesor pražské konzervatoře Ladislav Horák. Díky radě lze již po několik let hovořit o Talichovu Berounu jako o mezinárodním festivalu. Letos zde vystoupí dva zahraniční umělci. Kromě Vladislava Liněckého, který se představí dnes, to na předposledním bude vynikající švédský violoncellista Mikael Ericsson. Milovníky hudby nadchne úroveň i všech dalších koncertů festivalu.

Berounský deník (11. 10. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout