> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zapějí Rajaton a Boni Pueri

Karlovarský kraj - Obyvatelé Ašska mají dnes příležitost zhlédnout v kostele bavorské vesničky Pilgramsreuth u Rehau nedaleko Aše český barokní orchestr Musica Florea s renomovaným chlapeckým sborem Boni Pueri z Hradce Králové a sólisty.

Další koncert Festivalu uprostřed Evropy bude k vidění v jáchymovském Domě kultury, kde vystoupí od 19.30 hodin přední evropský vokální soubor Rajaton z Finska.

"Všichni členové souboru jsou stejně tak zkušení sboroví zpěváci jako vynikající sólisté. Precizní interpretace je v jejich případě spojena i s nevšední, výrazně seversky inspirovanou vlastní skladatelskou tvorbou. Repertoár souboru odpovídá jeho názvu, finské slovo "rajaton" znamená "neomezený", a zahrnuje kromě vlastních skladeb klasiku i finský magický folklor," uvedl jeden z organizátorů festivalu Tomáš Kábrt.

Pražská Musica Florea hrající na historické nástroje, velký hradecký chlapecký sbor Boni Pueri a sólisté Anna Hlavenková, Markus Forster, Jaroslav Březina a Marek Rzepka přednesou pod vedením Marka Štryncla znovuobjevená unikátní díla českoněmeckého barokního skladatele Johanna Caspara Ferdinanda Fischera v unikátním bohatém barokním interiéru středověkého kostela v Pilgramsreuthu, který je jedním z nejkrásnějších příkladů venkovského baroka Horních Franků.

Chebský deník (8. 7. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout