> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

V Hradci nad Moravicí budou letos soutěžit violoncellisté

Hradec nad Moravicí - Letošní 44. ročník mezinárodní interpretační soutěže Beethovenův Hradec ovládnou violoncella. Zahajovací koncert zazní ve velké dvoraně Červeného zámku zítra v podání dvou laureátů Beethovenova Hradce, violoncellisty Jiřího Bárty a klavíristy Jana Čecha. Vlastní soutěž začíná v neděli a končí 10. června závěrečným koncertem vítězů.

Výkony soutěžících bude hodnotit pětičlenná porota, v níž zasednou dva čeští zástupci a po jednom z Jižní Koreje a ze Slovenska. Předsedkyní bude Victoria Yagling z Ruska. Do první kategorie, určené studentům uměleckých škol do 19 let, je přihlášeno 17 účastníků z Česka, Ruska a Jižní Koreje. Ve druhé kategorii pro studenty uměleckých škol a absolventy do 30 let, bude soutěžit 22 účastníků z Česka, Slovenska, Ruska, Běloruska, Polska, Francie a Jižní Koreje.

Letošní ročník provázejí i doprovodné programy se dvěma tematicky zaměřenými koncerty. První se uskuteční v neděli od 18.30 hodin v kostele sv. Petra a Pavla pod názvem Pocta knížatům z Neffzernu v interpretaci souboru Musica Florea a chlapeckého sboru Boni Pueri. Druhý zazní v úterý 7. června od 18.30 hodin zámeckou dvoranou pod názvem Pocta kněžně Mechtildě Lichnovské v podání souboru Bratislava Hot Serenaders. Zajištěn je také interpretační seminář a pivovarské sklepení ozdobí výstava grafik s hudebními náměty Aleny Zupkové.

Moravskoslezský deník (3. 6. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout