> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Hradečtí a pardubičtí hudebníci v Te Deum

Praha / Hradec Králové / Pardubice - Monumentální Te Deum od Antonína Rejchy rozeznělo v úterý večer katedrálu sv. Víta na Pražském hradě. Skladbu českého autora, úspěšně působícího na přelomu 18. a 19. století v Paříži, přijela na mezinárodní hudební festival Pražské jaro uvést dvě známá východočeská hudební tělesa.

Prostřednictvím Komorní filharmonie Pardubice a Českého chlapeckého sboru Boni pueri z Hradce Králové se na pódiu symbolicky sešla města, o jejichž soupeření se traduje mnohé.

V Te Deum z roku 1825 ožívá tradice skladeb s církevním textem, určených však pro světské slavnosti a státní svátky. Byly provozovány v Paříži na volném prostranství - na Martově poli. Odpovídá tomu i obsazení orchestru a užití dvou sborů.

Rejchův opus zazní ještě na abonentních koncertech Komorní filharmonie, které se uskuteční v Sukově síni pardubického Domu hudby v pondělí 30. května, v úterý 31. května a ve středu 1. června.

Hradecké noviny (26. 5. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout