> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Rozloučení se Stellou Zázvorkovou

PRAHA - Dvakrát se dnes veřejnost rozloučí s herečkou Stellou Zázvorkovou, která náhle zemřela v úterý 17. května ve věku 83 let.

První pietní akt se dopoledne uskuteční v pražském Divadle ABC, jemuž byla věrna čtyři desítky sezon. Odpoledne bude následovat smuteční obřad ve Velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích.

V divadle se za herce s kolegyní rozloučí Naďa Konvalinková, ve strašnickém krematoriu pak ministr kultury Pavel Dostál, který Zázvorkovou osobně poznal díky Miroslavu Horníčkovi.

V krematoriu zazpívá Lucie Bílá - Gounodovu píseň Ave Maria a rovněž známou píseň Pie Jesu z Requiem skladatele Andrewa Lloyda Webbera, v níž zpívají i členové královéhradeckého chlapeckého sboru Boni pueri.

Zatím není známo, kam bude po obřadu uložena urna s popelem zesnulé. Rodina má hrobku na holešovickém hřbitově, avšak místem posledního odpočinku jediné hereččiny dcery Jany se v roce 1963 stal hřbitov v Motole.

Deníky Bohemia (24. 5. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout