> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zázvorková si pohřeb zaplatila sama!

PRAHA - Měla srdce na dlani už během života. Své nejbližší dojala herečka Stella Zázvorková i po náhlé a nečekané smrti. Pod polštářem zesnulé našli přátelé černou taštičku s 30 tisíci korunami. Stella myslela na vše - i na svůj pohřeb.

Dojemné gesto herečky bude i mementem jejího pohřbu. Na poslední cestě, na kterou si našetřila peníze, ji v úterý doprovodí písní Ave Maria hereččina přítelkyně Lucie Bílá. "Se Stellinkou se rozloučím i další písničkou Pie Jesu od Andrewa Lloyda Webbera," prozradila včera VP zpěvačka, se kterou zazpívá několik členů chlapeckého sboru Boni pueri.

Herečka o smrti hovořila nerada. Přesto si svůj pohřeb naplánovala. "Přála si být zpopelněná. Urnu si nechá doma hereččin synovec Jan," řekla VP za pozůstalé publicistka Hana Höschlová. Právě hereččin synovec se v úterý ráno, když za tetou přijel do jejího bytu a našel ji mrtvou, postaral o další drama v rodině. Zřejmě v šoku z její smrti zpanikařil a před novináři vyskočil z okna bytu v prvním patře a zlomil si při tom nohu.

"Mám v kotníku tři šrouby," potvrdil z lůžka v motolské nemocnici "Nechtěl jsem se setkat s novináři, kteří tam přijeli, a pokusil jsem se zmizet zadem. Bohužel jsem přitom spadl," přiznal architekt. "Nesmím na té noze stát, ale na pohřeb pochopitelně jít chci. Říkali mi, jestli to bude jen trochu možné, tak mě určitě pustí," řekl nám nešťastný synovec.

Jan Zázvorka je hereččiným univerzálním dědicem. Její družstevní byt v Dejvicích byl, jak včera zjistila VP, už před hereččinou smrtí přepsán na něj. A další movitý majetek? "Obrazy, o kterých se v souvislosti s pozůstalostí hovoří, nejsou nijak významné. Jde většinou o portréty Stelly od jejích kamarádů výtvarníků," potvrdila Höschlová.

Večerník Praha (21. 5. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout