> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Filharmonie otevírá sezónu

PARDUBICE - Po prázdninách se ke svým pultům sešli hráči Komorní filharmonie Pardubice. Koncertní sezónu zahájili natočením nového CD, na kterém pod vedením anglického dirigenta Douglase Bostocka nahráli skladby dánského pozdního romantika Carla Nielsena.
Dirigent si jako sólistu vybral dánského flétnistu Daene Rune Mosta, se kterým nastudoval Nielsenův flétnový koncert. Z dalších autorových skladeb se na disku objeví např. Malá suita pro smyčce, Pan a Syrinx či Vánoční sen.

V neděli 4. září bude orchestr hostovat v Dvořákové síni pražského Rudolfina. Pod taktovkou Františka Preislera zde vystoupí na slavnostním koncertu se skladbami W. A. Mozarta, A. Dvořáka, B. Smetany a A. Rejchy, jako sólisté se představí přední čeští interpreti - sopranistka Simona Houda-Šaturová a tenorista Tomáš Černý. Spoluúčinkovat bude Český chlapecký sbor Boni pueri.

ner - MF DNES (30. 8. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout